Berekenen.nl
Geplaatst op 4 juni

Zo kan je besparen op je maandlasten

Nederlanders houden er van om iets leuks te doen tijdens hun weekend of vakantie. De meeste dingen kosten dan ook redelijk wat geld. Daarom zijn wij altijd op zoek naar iets waar we geld mee kunnen besparen.

Wat zijn maandlasten?

Maandlasten zijn rekeningen die je elke maand moet betalen, denk bijvoorbeeld aan je energierekening, hypotheek, autoverzekering en alle andere rekeningen die je elke maand weer voorbij ziet komen. Het is tegenwoordig zo makkelijk geworden om een abonnement af te sluiten wat ervoor kan zorgen dat je maandlasten heel erg hoog worden. Het is dan ook van belang om tenminste elk jaar even te kijken als je ergens op kan besparen. Er is namelijk altijd wel een concurrent die een actie heeft waar je zo een paar tientjes kan besparen op jaarbasis.

Besparen op je maandelijkse lasten

In Nederland heb je al snel veel maandelijkse uitgaven, denk bijvoorbeeld aan je energierekening, autoverzekering en alle anderen kosten die je elke maand hebt. Doordat de prijzen in Nederland zoveel verschillen kan je al snel een aantal tientjes besparen per jaar. Het enige wat je dan moet doen is het vergelijken van een aantal dingen. Denk bijvoorbeeld aan je autoverzekering. Heb ik deze verzekering wel nodig en is de concurrent niet goedkoper? Je zal vast denken, huh? Heb ik dit wel nodig. Het is misschien dan wel een gekke vraag maar het zal je verbazen dat je bij veel verzekeringen of andere vaste lasten al snel een pakket naar beneden kunt. Puur omdat de grote of hoeveelheid al snel overbodig is. Dit is al een manier hoe je al geld kan besparen. Als je dan bekijkt hoeveel dat op jaarbasis kan zijn kan je toch wat leuks besparen per jaar, met dat geld kan je uiteindelijk weer leuke dingen doen.

Bespaar op je hypotheek

Ja het kan echt, ook op je hypotheek kan je besparen. dit komt omdat de rente op dit moment heel erg laag staat. Het oversluiten van je hypotheek kan er dan al voor zorgen dat je wat kan besparen op je maandelijkse hypotheek kosten. Een ander groot voordeel kan zijn dat je de hypotheekrente dan meteen weer voor een aantal jaar vast kan zetten. Je bespaart dan nu niet alleen maar ook de komende jaren. Je hebt dan een hele goede deal te pakken omdat de rente nu zo laag staat. Wil jij je hypotheek berekenen? Dat kan, wij hebben een tool ontwikkeld waarbij jij binnen een aantal seconden je hypotheek kunt berekenen. Bereken hier je hypotheek.

Bespaar op je autoverzekering

Heb jij een auto en ben jij niet zoveel onderweg? Dan is het misschien wel verstandig om naar je autoverzekering te kijken. Het kan namelijk zo zijn dat je ook op deze verzekering kan besparen. bij deze verzekering moet je dan ook goed kijken naar de dagwaarde van je auto. Rij je bijvoorbeeld in een auto  die een dagwaarde heeft van €500, dan is het misschien wel helemaal niet waard om een allrisk verzekering te hebben. Stel je vooral veel vragen en dan zie je al snel dat ook jij wat kan besparen. We willen toch allemaal leuke dingen doen?