Berekenen.nl
Geplaatst op 25 december

Wisselkoersen worden goedkoper: technologie breekt de markt open

Wisselkoersen en kosten om geld in andere valuta over te maken of cadeau te doen: een onlosmakelijke combinatie. Tenminste, dat was altijd het geval. TransferWise en bunq slaan de handen ineen om daar een einde aan te maken. Zij werken nog steeds met wisselkoersen, maar willen af van de vaak hoge kosten die daarbij komen kijken. Je kunt een vreemde valuta omrekenen en daar geld in over maken, zonder dat dit ineens heel duur uitpakt. 

GDP, INR, USD en meer

De beide organisaties hebben laten zien dat veel Nederlanders kerstcadeaus uitdelen in GDP, INR en USD. Ze maken geld over naar bijvoorbeeld Groot-Brittanië, India en de Verenigde Staten, om daar familie en vrienden een cadeau te kunnen aanbieden.

Voorheen was er dan sprake van hoge kosten in relatie tot de wisselkoersen. Geld omrekenen was eenvoudig, maar het daadwerkelijk overmaken en uitdelen was vaak duur. Dat kan nu tot acht keer goedkoper dan bij de bestaande partijen, waarmee het makkelijker moet worden om geld over de grens over te maken.

Wisselkoersen en geld omrekenen

Wil je zelf wisselkoersen berekenen, geld omrekenen of een vreemde valuta omrekenen? Je hebt de keuze uit een aantal verschillende tools, waarmee je dat eenvoudig kan doen. Het is dé manier om uit te rekenen hoeveel je moet overmaken om €10 cadeau te doen of wat het kost als je in een andere valuta wilt betalen. Wij zorgen er aan de hand van de actuele wisselkoersen voor dat je precies weet wat je kunt verwachten. Voorkom verrassingen en zorg ervoor dat je precies weet wat welk bedrag in welke valuta dan ook waard is.