Berekenen.nl
Geplaatst op 10 september

Wetenschappers wijzen op een dalend gemiddeld IQ

In Denemarken kan men dit met objectieve cijfers aantonen, dankzij de IQ test die iedere burger van 18 jaar er dient te maken. Op die manier bepaalt men of iemand geschikt is voor militaire dienstplicht. De score op deze test daalt de laatste tijd behoorlijk, gemiddeld scoren de Denen nu 1,5% lager dan in 1998.

Hoogtepunt van ontwikkeling bereikt

Volgens de wetenschappers komt dit patroon op meer plaatsen dan alleen in Denemarken voor. Ook in Australië, het Verenigd Koninkrijk, China en Brazilië is er sprake van een afnemend gemiddeld IQ. Wetenschappers hebben dan ook het idee dat we het hoogtepunt van de ontwikkeling van de afgelopen 100 jaar bereikt hebben. Bovendien wijzen zij op het feit dat we steeds meer ongezond eten en de lonen gemiddeld dalen. Hierdoor wordt de trend nog wat verder versterkt en is de kans groot dat we hier ook niet zomaar meer uit zullen komen.

Online eenvoudige berekeningen maken

Gelukkig is er hoop, aangezien we onze intelligentie niet langer nodig hebben om lastige berekeningen te maken. In plaats daarvan kun je op Berekenen.nl online berekenen hoeveel geld je de komende jaren kunt sparen, wat je opzij dient te leggen om een bepaald doel te bereiken of hoeveel kilo er eigenlijk in een ton gaat. Bereken pi en de omtrek van een cirkel, of bereken hoe snel je bent gegaan indien je in 45 minuten tijd 10 kilometer af hebt weten te leggen. Dankzij onze handige modules kun je alles online berekenen en heb je daar geen hoog IQ voor nodig, zodat iedereen er mee uit de voeten kan.