Berekenen.nl
Geplaatst op 22 maart

Oppervlakte Oosterpark wordt verdubbeld

Het Oosterpark zal in oppervlakte worden verdubbeld, waardoor er veel meer ruimte komt voor groen en de natuur. Het is een plan dat veel lof oogst in de verschillende jaarboeken die er worden opgesteld. De hekken van de gebouwen rondom het park zullen gaan verdwijnen, waardoor er veel meer ruimte bijkomt. De oppervlakte zal gaan verdubbelen, waardoor er veel meer ruimte komt voor het groen van dit gebied. Dit project moet gaan gelden als een goed voorbeeld voor andere parken, waar we in Nederland meer ruimte voor willen maken.

Voorbeeldig project dankzij de verdubbeling

Het Oosterpark werd al in 1891 gepland, waarmee het een park is met een rijke historie. Er werd gekozen voor een Engelse stijl en een behoorlijk ruime opzet. De hekken van de gebouwen die er omheen staan hebben er in de loop der jaren voor gezorgd dat de oppervlakte wat is afgenomen. Daar komt nu verandering in, het park in Amsterdam krijgt weer meer de ruimte. Dit moet ervoor zorgen dat er meer ruimte is voor groen en voor de natuur, zodat meer mensen daarvan kunnen genieten. Onder meer de bouw van het Tropenmuseum in 1926 naam oppervlakte van het park af. Die ruimte krijgt het park nu weer terug, waardoor de natuur uiteindelijk toch kan overwinnen.

Oppervlakte berekenen

Wil je de oppervlakte berekenen van een park of wil je gewoon thuis nagaan wat de grootte van een bepaalde kamer of de tuin is? Je kunt daarvoor een berekening van de oppervlakte maken. Je zorgt er daarmee voor dat je aan de hand van de lengte en de breedte na kunt gaan wat de oppervlakte is. Uiteraard hoef je dat zelf niet uit te rekenen, het is voldoende om de maten op te geven. Wij berekenen de oppervlakte, zodat je daar eenvoudig achter kunt komen.