Berekenen.nl
Geplaatst op 18 januari

Drentse Veenkoloniën wordt locatie voor zonnepanelen op grootste oppervlakte in Nederland

De Drentse Veenkoloniën zijn het onderwerp voor grootse plannen geworden, ze zijn in beeld om het grootste oppervlak aan zonnepanelen in Nederland te plaatsen. Het gaat om een plan van het Friese bedrijf Powerfield, dat een oppervlakte van 500 hectare wil gaan gebruiken om zonne-energie op te wekken. De oppervlakte zou over een aantal locaties verdeeld moeten worden, om de zonnepanelen optimaal te kunnen richten en ervoor te zorgen dat die zoveel mogelijk elektriciteit op kunnen gaan wekken.

Samen met de gemeente in gesprek

Op dit moment is het bedrijf onder andere in gesprek met de gemeenten Aa en Hunze en Borger-Odoorn. Samen proberen ze na te gaan wat de mogelijkheden zijn en welke procedures er doorlopend dienen te worden. Het bedrijf heeft het plan om in 2018 met de aanleg van het zonnepark te gaan beginnen, waardoor het in de loop van dat jaar mogelijk moet zijn om de eerste elektriciteit op te gaan wekken. De gemeenten hebben in ieder geval aangegeven positief te zijn. Onder andere vanwege het verzet tegen windmolens, waardoor de zonnepanelen wat dat betreft een goed alternatief lijken te zijn. De kans is groot dat er minder verzet zal zijn vanuit de omgeving.

Oppervlakte berekenen

Wil je het oppervlakte berekenen dat je zelf kunt gebruiken om zonnepanelen te plaatsen, bijvoorbeeld bij jezelf op het dak? Het is de moeite waard om dit te berekenen aan de hand van de lengte en de breedte van het dak. Wij helpen je online het oppervlakte te berekenen, zodat je goed weet wat de ruimte zal zijn die er beschikbaar is. Het is voldoende om online de lengte en breedte in te voeren, wij zorgen vervolgens voor de oppervlakte berekening die precies aangeeft wat er mogelijk is.