Berekenen.nl
Geplaatst op 3 september

Helft ouders heeft moeite met helpen bij huiswerk van de kinderen

Vanaf het vierde leerjaar wordt vooral de stof van wiskunde, scheikunde, Frans en natuurkunde te moeilijk voor een groot deel van de ouders. Tot dat moment slagen de meeste ouders er wel in om inhoudelijke begeleiding aan te kinderen te geven.

Ruzies onder ouders

Met name vaders hebben moeite met de begeleiding bij Frans, terwijl de moeders voornamelijk afhaken wanneer het gaat om wiskunde. In 82% van de gevallen leidt het huiswerk maken met de kinderen tot ruzies in huis, wat aan lijkt te geven dat het niveau behoorlijk hoog is. Ondanks de mogelijke ruzies en de inhoudelijke problemen zijn bijna alle ouders bereid om de kinderen te ondersteunen, of hen in ieder geval te begeleiden voor zover ze dat kunnen.

Online omtrek cirkel of Pi berekenen

Wil je zelf je kinderen begeleiden, maar heb je moeite met wiskunde of een van de andere vakken? Je kunt hier op Berekenen.nl heel eenvoudig de omtrek van een cirkel berekenen, Pi berekenen of een van de andere berekeningen uitvoeren. Ben je de formule even kwijt, of wil je controleren of je het samen met je kind goed hebt gedaan? Maak dan gebruik van de online tools om de berekening uit te voeren, zodat je direct een bevestiging krijgt en je weet dat je op de goede weg zit. Blader bovendien door onze overige berekeningen, zodat je hier zelf niet langer mee aan de slag hoeft te gaan of je in ieder geval zeker weet wat het goede antwoord zou moeten zijn.