Berekenen.nl
Geplaatst op 28 december

Plattegrond van de metro niet op schaal: Tube Map biedt de oplossing

Een plattegrond is in de meeste gevallen op schaal. Tekenaars en andere technisch specialisten kunnen de schaal berekenen, zodat goed duidelijk is wat de onderlinge verhoudingen of afstanden zijn.

Waar dat niet lukt is een metro-kaart. Met name de metro van Londen staat bekend als een enorm netwerk, met tal van van verschillende lijnen. Een kaart op schaal zou handig zijn, om de kortste route te kunnen bepalen. Tegelijkertijd is dat praktisch onmogelijk, omdat het een enorm geheel zou opleveren.

Plattegrond op schaal: enorm geheel

Een plattegrond op schaal van de metro: technisch is het niet onmogelijk. Erg praktisch is het niet, omdat het berekenen van de schaal zou laten zien dat het een enorm geheel zou worden. Niet handig om mee te nemen en lastig om te beoordelen, vanwege de tal van verschillende lijnen die er onderdeel van zijn.

De metro is op die manier een bekende uitzondering van de plattegrond op schaal. In plaats daarvan gaat het om een symbolische kaart, die aangeeft in welke richtingen er lijnen lopen en wat de verschillende haltes zijn.

Schaal berekenen: eenvoudige tool

Wil je zelf de schaal berekenen van een plattegrond of wil je op die manier werken met de omtrek? Je hebt online de beschikking over een handige tool, waardoor je zelf niet hoeft te gaan rekenen. Wij zorgen ervoor dat je de schaal of de omtrek kunt berekenen, bijvoorbeeld als je een plattegrond wilt maken. Een handige tool, waarbij wij het rekenwerk doen en jij snel de uitkomst hebt waar je naar op zoek bent.