Berekenen.nl
Geplaatst op 6 november

PS4-controller in 24 karaat goud: slechts 12.000 euro

Van goud in 24 karaat: dat maakt de PS4-controller tot een wel heel bijzondere verschijning. Te koop voor de lieve som van 12.000 euro, waarmee het haast zonde is om daar spellen mee te spelen. Wie de controller zou willen kopen is niet bekend, maar Brikk heeft er als Amerikaanse producent van luxe-goederen in ieder geval voor gezorgd dat het zou kunnen.


Het is een van de meest exclusieve controllers voor de PS4, waarbij het aantal karaat goud eigenlijk niet eens meer uitmaakt. Naast goud is er namelijk ook gezorgd voor voldoende diamanten.

Goud met diamanten

De controle is gemaakt van 24 karaat goud. Dat maakt het aan de hand van het gewicht mogelijk om te berekenen wat de controller waard is. Om het complexer te maken heeft de fabrikant besloten om een aantal prachtige diamanten toe te voegen. Op die manier is het met recht een ‘Lux DualShock 4’ geworden. Niet weggelegd voor de normale gamer, maar wellicht een leuk speeltje voor iedereen die zoveel geld heeft dat het toch niet meer op raakt.

Goud berekenen: aantal karaat

Zelf berekenen hoeveel goud er in de controller zit? Je kunt goud berekenen of het aantal karaat berekenen, door grammen om te zetten naar karaat. Aan de hand van de goudprijs kun je vervolgens nagaan wat de waarde is van de controller.

Houd er wel rekening mee dat er sprake is van een gouden laag, om daarin de techniek te kunnen plaatsen. Dat zorgt er namelijk voor dat het sieraad ook daadwerkelijk werkt, en draadloos kan verbinden met een PS4 om de games te spelen.