Berekenen.nl

ik verbruik 1067 uur gas de vraag is hoeveel m3 is dat

Vraag gesteld door: Cees
Reageer jij op deze vraag?

Willem: Hi Cees, nou dat ligt eraan hoeveel gas er door het betreffende apparaat wordt gevraagd. Je kunt bijvoorbeeld met een radiator of en gaskookplaat weinig of veel verbruiken. Daarnaast is het de vraag hoeveel de ketel vraagt en op welke standaard temperatuur deze staat ingesteld. Staat deze standaard te loeien om aan de vraag te voldoen dan ben je veel duurder uit, dan wanneer de Ketel af en toe moet aanslaan om aan de aanvraag te voldoen.

Meten is weten! Wat je zou kunnend doen als je een slimme meter hebt, om een P1 meter er tussen te zetten €20,-. Dan kun je via de app zo zien wanneer je piekverbruik is en hoeveel je per dag aan m3 maar ook aan energie verbruikt.

Heb je hier wat aan?

: ik ga het proberen feitelijk is het zo ik heb een hoofd meter (slimme meter) en 5 tussenmeters voor huurders de tussenmeters druk af verbruikers uren Gas ik moet deze omrekenen dus van gasverbruik in Uren naar berekenen in M3 ik had een formule maar die is er uit

hartelijk dank voor je reactie. Cees

Marieke: Die omrekening naar gasverbruik in uren snap ik niet. Je kunt toch niet omrekenen naar uren aangezien je met een tussenmeter alleen de meterstand ziet? Naar mijn mening zou je de beginstand minus eindstand hoofdmeter moeten opnemen. Deze delen door het totaal betaalde bedrag aan gaskosten. Dan heb je een omgerekende m3 prijs voor het pand. Deze m3 prijs vermenigvuldig je dan weer om naar een tussenmeter waarbij je de begin en eindstand met de huurder verrekend met de voorschotten. Mocht je iets anders bedoelen, let us know!