Berekenen.nl
Geplaatst op 11 oktober

‘Een spin op iedere vierkante meter’

Spinnenhaters zullen het niet leuk vinden, maar specialisten geven aan dat zich op iedere vierkante meter in huis een spin bevindt. Wat dat betreft zou je het aantal vierkante meters van je huis kunnen berekenen om na te gaan hoeveel spinnen zich binnen bevinden.

Je kunt het aantal m2 berekenen aan de hand van de lengte en de breedte, waarbij wij zorgen voor een handige online tool. Op die manier kom je er in de herfst achter hoeveel spinnen er binnen zitten. En houd je niet zo van spinnen? Dan is het in de meeste gevallen verstandiger om de berekening niet te maken. Je kunt de tool dan gebruiken om bijvoorbeeld te berekenen hoe groot je huis of de tuin eigenlijk is.

Spinnenseizoen: druk in de herfst

Gerrit Jansen is huisbioloog van het AD en stelt dat de herfst niet traditioneel het spinnenseizoen is. Veel mensen denken dat er in die periode meer spinnen in huis zitten. Slecht nieuws voor die groep, omdat de spinnen er eigenlijk altijd zitten. In de herfst gaan ze op zoek naar een partner of zoeken ze de weg naar buiten, waardoor ze een stuk meer opvallen. Dat er meer zijn is echter een fabel, waardoor je altijd de vierkante meters kunt berekenen om na te gaan hoeveel het er zijn.

Vierkante meter berekenen

Wil je het aantal vierkante meter berekenen? Je kunt met onze online tool het aantal m2 berekenen, zodat je daarmee niet zelf aan de slag hoeft. Hoe je dat precies doet hoeven we je daarom niet uit te leggen, wij zorgen er aan de hand van de lengte en de breedte voor dat je er meteen mee aan de slag kunt. Maak online een berekening van het aantal spinnen in huis, of gebruik de tool voor iets anders dat je wilt weten.