Berekenen.nl
Geplaatst op 5 januari

Eén liter GHB in drinkflesjes: problemen bij Hendrik Ido Ambacht

GHB is in Nederland een groot probleem, omdat de drug zeer verslavend is en met name jongeren daar veel gebruik van maken. De politie kan er moeilijk vat op krijgen, omdat het makkelijk is om de drug zelf te maken. Een DL en zelfs een L van het middel is makkelijk te produceren, waarna het beschikbaar is voor gebruik of voor de verkoop.

De politie heeft op de A16 bij Hendrik Ido Ambacht twee personen aangehouden en opgepakt die rondreden met ongeveer één liter aan GHB. De kans is groot dat de drugs bedoeld waren voor de verkoop.

Eén liter aan GHB

Zowel een DL als een andere hoeveelheid GHB is verboden, omdat er maar kleine hoeveelheden van nodig zijn om iemand verslaafd te maken. De twee aangehouden personen hadden de vloeistof bij zich in drinkflesjes, waardoor het in totaal ging om meer dan een liter. Dat is een grote hoeveelheid, dus de man en vrouw zijn opgepakt. Zij zijn overgebracht naar Dordrecht, waar de politie ze heeft verhoord en maatregelen heeft kunnen nemen.

Omrekenen: DL naar L en van cm3 naar liters

Benieuwd hoeveel een liter aan GHB precies is? Met onze tool voor het omrekenen van eenheden kun je dat omzetten naar bijvoorbeeld DL. Van liters naar deciliters en van dm3 naar liters. Of van cm3 naar liters, ook voor andere vloeistoffen en materialen dan GHB. Om het omrekenen eenvoudig te maken.

Gebruik onze tool bijvoorbeeld in de keuken om de juiste hoeveelheden te bepalen, voor ingrediënten van gerechten die je wilt maken. En zorg er op die manier voor dat je wat lekkers op tafel kunt zetten, waarbij je de juiste verhoudingen gebruikt om daar vervolgens mee te koken.