Berekenen.nl
Geplaatst op 25 januari

Storm neemt 1 miljoen kubieke meter zand mee

Storm Dieter heeft de afgelopen periode flink huisgehouden in België. De schade viel uiteindelijk mee, maar dat neemt niet weg dat de storm wel degelijk z’n stempel heeft gedrukt. Aan het strand is er in totaal ruim een miljoen kubieke meter zand in zee verdwenen, waardoor die verloren is gegaan als het gevolg van de storm. Analisten hebben de stellige overtuiging dat het om deze grote hoeveelheid gaat, maar moeten nader onderzoek doen om definitief aan te kunnen tonen wat er aan zand van het strand verloren is gegaan.

Analyse met een vliegtuig

De komende tijd zal een vliegtuig zorgen voor de inspecties van het strand. Door foto’s te maken is het vervolgens mogelijk om een data-analyse te maken, al zal daar gemakkelijk 10 dagen overheen gaan. De analyse moet uitwijzen of het van belang is om het strand opnieuw op te hogen. In sommige gevallen kan de natuur het herstel gewoon zelf aan, maar daar valt nu nog weinig over te zeggen. De vorige keer dan een storm een miljoen kubieke meter zand wegnam moest er voor €15 miljoen terug worden geplaatst, waardoor de gemeente een flinke onverwachte uitgave diende te doen.

Kubieke meters berekenen

Wil je het aantal kubieke meters berekenen? Dat kan aan de hand van de hoogte, de lengte en de breedte van een bepaald gebied of een bepaald gebouw. Het zijn de drie maten die benodigd zijn om een berekening te kunnen maken van de inhoud, het aantal kubieke meters. Online is het niet nodig om zelf een berekening te maken, we maken je dat graag een stuk eenvoudiger. Het is voldoende om de hoogte, breedte en diepte in te voeren. Wij maken vervolgens de kubieke meter berekening, zodat goed duidelijk is om welke inhoud het gaat.