Berekenen.nl
Geplaatst op 20 januari

45 kubieke meter hulpgoederen aangekomen in Oekraïne

De steungroep Wachtebeke40oekraïne uit het Belgische Wachtebeke organiseerde de afgelopen weken een inzamelingsactie voor de inwoners van Nizhny, Oekraïne. Ook inwoners van Lochrist waren aanwezig. Afgelopen week is tot wel 45 kubieke meter aan hulpgoederen in containers bij omwonenden van Nizhny afgeleverd. Een voorbeeld van effectieve en succesvolle ondersteuning van duizenden mensen in oorlog. Tegelijkertijd bedankte de burgemeester zijn collega Rudy Van Cronenburg (Anders) voor het initiatief.

De gemeente Nizhny maakte van tevoren bekend wat er op het verlanglijstje stond: van slaapzakken en donsdekens tot thermisch ondergoed, truien, dikke jassen, batterijen, powerbanks en warmtekussens. Eind december van 2022 zijn 63 dozen en 122 zakken binnengekomen, die kosteloos zijn vervoerd naar een opslag in Vlissingen.

Een Nederlands bedrijf, dat regelmatig hulpproducten naar het Oost-Europese land importeert, zette de keten voort. Op nieuwjaarsdag begon de container via de Poolse grens Oekraïne binnen te komen. De ambtenaren van de stad Nizhny kwamen uiteindelijk alle goederen ophalen op 300 kilometer van hun woonplaats, waar nu alle goederen van de Wachtebeke40Oekraïne steungroep werden uitgedeeld.

Wat is een kubieke meter?

Een kubieke meter wordt ook geschreven m³ en drukt een bepaald volume uit. We noemen het een ‘kubieke’ omdat het even groot is als een kubus van dezelfde grootte. Dus 1 kubieke meter is  1 meter breed, 1 meter lang en 1 meter hoog. Het totale volume van 1 kubieke meter is echter meer dan 1.

Uitgedrukt in liters is 1 kubieke meter 1000 liter. In centimeters is dat in totaal een miljoen kubieke centimeter. Dat zijn 1 miljoen stukjes van 1 x 1 x 1 centimeter! Kubieke meters worden bijvoorbeeld toegepast in meterkasten in volkswoningen. Zowel water- als gasmeters tonen de hoeveelheid water en gas die in kubieke meters is verbruikt.

Kubieke meters berekenen

Wil je het aantal kubieke meters berekenen? Dat kan aan de hand van de hoogte, de lengte en de breedte van een bepaald gebied of een bepaald gebouw. Het zijn de drie maten die benodigd zijn om een berekening te kunnen maken van de inhoud, het aantal kubieke meters. Online is het niet nodig om zelf een berekening te maken, we maken je dat graag een stuk eenvoudiger. Het is voldoende om de hoogte, breedte en diepte in te voeren. Wij maken vervolgens de kubieke meter berekening, zodat goed duidelijk is om welke inhoud het gaat.