Berekenen.nl
Geplaatst op 3 mei

Lidl komt met goedkope Green Egg: diameter kan een stuk kleiner

Lidl staat bekend om de stuntacties, met goedkope alternatieven voor anders dure producten. Het komend seizoen is de ei-vormige BBQ aan de beurt, die we vooral kennen van de Green Egg. Volgens de supermarktketen hoeft een barbecue niet duur te zijn, bijvoorbeeld door de diameter te beperken. Een kleiner model is goedkoper beschikbaar, terwijl een set met kolen eenvoudig tot een net zo lekkere smaak leidt. De eerste lichting bij Lidl is inmiddels uitverkocht, waardoor er opnieuw sprake lijkt van een verkoopsucces.

Kleinere diameter voor een goedkopere barbecue

Lidl heeft gekozen voor een kleinere diameter, waardoor de BBQ in praktisch iedere tuin past. Bovendien is er gebruik gemaakt van een aantal goedkopere materialen. Dat betekent een prijs van slechts 139 euro, een stuk goedkoper dan de modellen van 1.000 tot 2.000 euro van het A-merk. Naast de kleinere diameter is er sprake van een aantal slimme kostenbesparingen. Op die manier is het een degelijke barbecue, ook al blijkt het keramiek en hang- en sluitwerk van mindere kwaliteit te zijn dan bij het origineel.

Diameter, omtrek en straal van een cirkel berekenen

Wil je de specificaties van een cirkel berekenen? Je hebt dan te maken met bijvoorbeeld de omtrek en de straal, net als met de diameter daarvan. Je kunt online de diameter berekenen. Bijvoorbeeld om na te gaan wat de doorsnee van de BBQ is, zodat je kunt uitrekenen hoeveel stukken vlees je daarop naast elkaar kunt leggen. Een gemakkelijke berekening van de diameter en de andere gegevens van een cirkel. Op die manier kom je er eenvoudig achter dat de Green Egg-imitatie van Lidl een stuk kleiner is, maar daar past dan ook een veel lagere prijs bij dan voor het origineel.