Berekenen.nl
Geplaatst op 19 mei

Volvo houdt automatisch veilig afstand in het verkeer

File-ongevallen met vrachtwagens leiden tot veel letsel en schade, iets waar onder andere Volvo iets aan wil doen. Het blijkt dat vrachtwagens niet altijd voldoende afstand houden tot elkaar. Volvo Trucks gaat daar iets aan doen, met Distance Alert. Dat systeem moet ervoor zorgen dat de vrachtwagens niet zo dicht op elkaar rijden, waardoor ze meer tijd hebben om in te grijpen als er een file staat. Het maakt het mogelijk om op tijd te remmen, waardoor er hopelijk letsel en schade voorkomen kan worden.

Hulpsysteem voor vrachtwagens

Het hulpsysteem voor vrachtwagens moet er samen met andere systemen voor zorgen dat er minder ongelukken gebeuren. Een knipperlicht en een geluidssignaal moeten ervoor zorgen dat de bestuurder weet dat er te weinig afstand wordt gehouden, waardoor er een gevaarlijke situatie kan ontstaan.

Als de chauffeur niet reageert wordt er uiteindelijk een geavanceerde noodrem geactiveerd. Die remt automatisch binnen een paar seconden, om de impact te verkleinen of die zelfs helemaal te voorkomen. Het is een moderne technologie, die er op de weg voor moet zorgen dat vrachtwagens veiliger kunnen rijden.

Conversie van yard naar decimeter

Het gaat bij het systeem voor vrachtwagens om een afstand in tientallen meters, al valt die natuurlijk ook uit te drukken in bijvoorbeeld yards. En wil je bijvoorbeeld weten hoeveel yard een bepaald aantal decimeter is? Je kunt online eenvoudig conversies maken, onder andere van yard naar decimeter. We zorgen er daarmee voor dat je altijd goed op de hoogte bent van de afstanden waar het om gaat. Aan een paar yards heb je niet voldoende op het moment dat je op de weg zit, maar het is wel goed om de onderlinge verhoudingen goed te leren kennen. Met onze tool zorg je eenvoudig voor een snelle conversie.