Berekenen.nl
Geplaatst op 5 februari

Afvallen naar het ideale gewicht vaak gemakkelijker dan dat vasthouden

Afvallen naar het ideale gewicht blijkt vaak gemakkelijker dan het vasthouden daarvan. Veel mannen en vrouwen weten goed welk ideaal gewicht ze willen bereiken, maar hebben moeite om dat vervolgens vast te houden.

Een BMI berekening laat goed zien wat er moet gebeuren om het gewenste doel te bereiken. En dat is vervolgens goed te doen, omdat de mannen en vrouwen de motivatie ervaren om er flink aan te werken. Moeilijker wordt het op het moment dat het ideale gewicht bereikt is. Vanaf dat moment wordt de motivatie een stuk minder, terwijl er net zoveel inzet benodigd is.

Het ideale gewicht bereiken: afvallen

Het ideale gewicht bereiken na een BMI berekening lukt de meeste mensen goed. Het échte geheim is het behouden van dat gewicht. Dat lukt alleen met een meer gezonde levensstijl. Door meer te bewegen en gezonder te eten. Twee factoren die samen zorgen voor het behoud van een ideaal gewicht, maar die om een flinke inspanning vragen.

Online BMI berekening maken

Zelf in ieder geval de eerste stap zetten? Je kunt online een BMI berekening maken. Om te berekenen wat in jouw geval een gezond gewicht is, passend bij je lengte en leeftijd en om een plan te maken om te gaan afvallen.

Bereken je jouw ideale BMI? Zorg er dan ook voor dat je een plan maakt om gezonder te gaan eten en meer te gaan bewegen. Op die manier slaag je erin om het ideale gewicht ook daadwerkelijk vast te houden, zodat je daar zo lang mogelijk plezier van hebt.