Berekenen.nl
Geplaatst op 8 mei

De mooiste autoroutes in Duitsland

Wie een trip naar Duitsland maakt, zal waarschijnlijk via de snelweg rijden. Even het gaspedaal flink indrukken en recht op je doel afgaan. Niet helemaal gek als je maar een aantal dagen gepland hebt staan. Toch is het zonde, want in Duitsland heb je enkele prachtige autoroutes met cultuur- en natuurlandschappen, mooie oude steden, sprookjesachtige kastelen en betoverende plekjes die je zeker eens moet ontdekken. Hieronder geef ik jou een aantal voorbeelden van deze prachtige routes. Bereken hier jou autoroute door het mooie Duitsland.

Romantische Strasse

Grote kans dat je de naam van deze route kent, want de Romantische Strasse is de oudste en meest bekende autoroute van Duitsland. De route heeft een afstand van 385 kilometer. Hij loopt van de rivier Main tot aan de Duitse Alpen. De route voert langs allerlei rijkssteden, vorstelijke residenties en idyllische landschappen. Je ziet rivierdalen, bossen, groene weiden en de witte Alpentoppen. Bezoek steden als Würzberg, München en Augsburg. Ontdek de leuke historische stadjes, zoals Rothenburg ob der Sauber, Dinkelsbühl en Nördlingen. En vergeet zeker niet het sprookjeskasteel Schloss Neuschwanstein. Een route met culturele hoogtepunten, maar ook prachtige landschappen.

Eifel route

Een route die loopt van Aachen naar Bonn via Prüm en Daun. Burchten, kerken en oude stadjes. Vakwerkhuizen bezichtigen, fossielen verzamelen en de geschiedenis van het stenen tijdperk ontdekken en wandelen op grote hoogtes. Zomaar een greep uit de activiteiten die je kunt doen tijdens een trip aan de Eifel. Karel de Grote liet in de Eifel indrukwekkende bouwwerken bouwen. Een parel is de abdij Maria Laach. Schilderachtige Eifelstadjes floreerden door de lakenhandel. Hoogvlaktes worden afgewisseld met slenken, kalksteen en vulkanisch gebied, boslandschappen, akkers en weiden en wijngaarden. Ideaal om dit gebied niet alleen met de auto te verkennen, maar ook te voet.

Burgenstrasse

Duitsland telt ontelbaar veel kastelen en burchten. Alleen al op de route van de Burgenstrassen tussen Mannheim en Bayreuth vind je zestig burchten, kastelen en ruïnes. De route loopt van west naar oost Duitsland door vakwerkstadjes en een landschap dat continu verandert. Onderweg vind je tevens honderden musea. De Burgenstrasse werd in 1954 reeds uitgestippeld en werd in 1993 verlengd naar Praag. Tijdens deze route maken bezoekers een reis naar het verleden. Neem een kijkje in de landbouwcultuur in Schwäbisch Hall, ontdek de geschiedenis van de scheepvaart in Mannheim, bekijk oldtimers in Langenburg en Nürnberg en bezoek één van de vele speelgoedmusea in bijvoorbeeld Nürnberg, Coburg, Kulmbach of Rothenburg ob der Tauber. Maar bovenal, ga op verkenningstocht naar de kastelen en burchten van Duitsland.

Dit is maar een greep uit de vele routes die door Duitsland uitgestippeld staan. Wil je zelf een van deze routes rijden? Bereken dan hier je autoroute en veel reisplezier!