Berekenen.nl
Geplaatst op 16 april

Hoe oud ben ik precies? Kun jij het beter schatten dan deze mensen?

We vroegen een aantal mensen hun leeftijd in dagen te schatten. Op de vraag ‘hoe oud ben ik’ antwoordden ze automatisch in jaren en deden ze dat natuurlijk goed. De vraag ‘hoeveel dagen oud ben ik’ bleek een stuk moeilijker in te schatten. We weten niet goed hoeveel dagen we leven, terwijl dat toch een heel mooi uitgangspunt vormt om te genieten van iedere dag dat we er zijn.

Duizenden dagen onderschat

Wist je bijvoorbeeld dat iemand van 9 februari 1974 op het moment van schrijven (16 april 2018) maar liefst 16.137 dagen leeft? Toen we het die persoon vroegen dacht zij een aantal ‘rond de 12.000’, waarmee ze het enorm bleek te onderschatten.

De vraag ‘hoeveel dagen leef ik’ vinden veel mensen interessant, maar we vinden het ondertussen heel lastig om daar antwoord op te geven. Een andere man werd geboren op 10 september 1986 dacht een kleine 10.000 dagen te leven, maar dat zijn er inmiddels al 11.541. Een betere schatting, maar nog altijd een paar jaar te weinig.

Hoeveel dagen, uren en minuten oud ben je? Online berekenen

En gaat het aantal dagen dat je leeft je nog niet ver genoeg? Je kunt online ook berekenen hoeveel uren of minuten je oud bent. Iets dat enorme getallen op zal leveren, waardoor het nog veel leuker wordt om daar anderen eens naar te vragen. Iemand van 9 februari 1989 leeft op het moment van schrijven bijvoorbeeld al 15 miljoen minuten, waardoor de kans klein is dat iemand die je het vraagt dat zelfs bij benadering goed zal hebben.