Berekenen.nl
Geplaatst op 18 augustus

Duitse tolwegen houden de gemoederen flink bezig

Buitenlanders mogen gratis door ons land rijden, met name omdat het aantal buitenlandse bewegingen relatief meevalt. In Frankrijk bijvoorbeeld betalen we als buitenlander tol, maar betalen ook de Fransen dit. In Duitsland wil men ook tol als vorm van autobelasting gaan invoeren.

Duitsers betalen al autobelasting

Dit laatste is iets dat de Europese Unie tegen het zeer been is gestoten, aangezien er sprake is van een vorm van discriminatie. De tol zou voor iedereen moeten gelden, of voor niemand. Volgens de Duitse CSU betalen de Duitsers al via andere belastingen voor hun wegennetwerk, waardoor zij ook niet nog eens tol zouden hoeven betalen. Voorlopig houdt de Duitse tol de gemoederen flink bezig en lijkt het op nationaal niveau tot een crisis in het kabinet te kunnen leiden. Zolang de CSU vasthoudt ontstaat er namelijk een probleem ten aanzien van Europa.

Autobelasting in Nederland berekenen

In Nederland kennen we nog geen tol en ook het rekeningrijden is inmiddels weer volledig van de baan. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat we wel betalen voor onze wegen, in de vorm van wegenbelasting. Je kunt zelf de autobelasting berekenen door gebruik te maken van onze handige online tool. Je kunt aan de hand van de gegevens van je auto nagaan hoeveel belasting je betaalt, voor de auto die je in je bezit hebt. Des te zwaarder de auto, des te meer wegenbelasting we in Nederland betalen voor onze auto, onafhankelijk van hoeveel we ermee rijden.