Berekenen.nl
Geplaatst op 13 september

Auto’s van de weg gehaald die geen wegenbelasting betalen

Bij een politiecontrole in Veghel zijn diverse auto’s van de weg gehaald. In een aantal gevallen bleken die onverzekerd of werd er geen wegenbelasting betaald. Volgens de politie kan dat niet de bedoeling zijn. Iedere auto die gebruik maakt van de Nederlandse wegen dient netjes wegenbelasting te betalen en bovendien een geldige autoverzekering te hebben. Is dat niet het geval? Dan kan de politie de auto van de weg halen en er daarmee voor zorgen dat er toch betaald gaat worden.

Poolse en Engelse voertuigen de klos

Het viel de politie op dat er tijdens de controle opvallend veel sprake was van Engelse en Poolse voertuigen die de zaken niet op orde hadden. De politie geeft op Facebook aan dat er al langer het vermoeden heerste dat deze automobilisten zich niet stoorden aan de regels die er in Nederland gelden. Met de controle heeft men deze bestuurders van de weg willen halen, om ze aan te geven dat dit niet de bedoeling is. De politie hoopt er hiermee voor te zorgen dat ook deze automobilisten netjes wegenbelasting gaan betalen, voor de auto waar ze in Nederland gebruik van maken.

Wegenbelasting berekenen

Benieuwd wat je in Nederland aan wegenbelasting betaalt of wat de kosten zouden zijn op het moment dat je besluit om een andere auto te gaan rijden? Je kunt de wegenbelasting eenvoudig zelf berekenen. Op die manier kun je nagaan wat de kosten zouden zijn en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Zorg er daarom voor dat je online berekent wat de wegenbelasting voor een nieuwe auto is. Wil je de wegenbelasting berekenen? Het kost je een minuut van je tijd, terwijl je daarmee meteen inzicht krijgt in de autokosten die je kunt verwachten.