Berekenen.nl
Geplaatst op 19 augustus

Motorrijtuigenbelasting berekenen

Als je een motorrijtuig op eigen naam zet, dan hoef je niet apart aangifte motorrijtuigenbelasting te doen. Het op naam zetten is meteen de aangifte. De belastingdienst krijgt namelijk automatisch de benodigde gegevens van de RDW.

De belastingdienst stuurt een korte tijd later een rekening. Daarop staat het bedrag dat je aan motorrijtuigenbelasting moet betalen. Het maakt daarbij niet uit of je met het motorrijtuig gebruik maakt van de weg of dat het stilstaat op privéterrein.

Hoeveel motorrijtuigenbelasting betaal ik?

De hoeveelheid die je moet betalen hangt af van het soort motorrijtuig je hebt. Daarnaast zijn onder andere het gewicht, de brandstof, hoe milieuvervuilend het motorrijtuig is en in welke provincie de houder is gevestigd van invloed.

Bereken je motorrijtuigenbelasting met de online tool

Wil je de motorrijtuigenbelasting bereken op kenteken of aan de hand van de eigenschappen van je auto? Dat kan eenvoudig online! Je kunt online de wegenbelasting berekenen, zodat je er eenvoudig achter kunt komen hoeveel je per maand of per kwartaal dient te betalen. Door de berekening ieder jaar te maken kun je de verschillen in kaart brengen, waardoor je weet of de kosten voor jou stijgen, gelijk blijven of eventueel zelfs een keer zullen dalen.