Berekenen.nl
Geplaatst op 31 augustus

FNV wil eenmalige extra verhoging van het minimumloon

De huidige ontwikkelingen zouden ervoor zorgen dat de goed betaalden er veel meer bij krijgen dan de werknemers onderaan de ladder. Een eenmalige aanpassing van het minimumloon zou dat moeten verhelpen, iets waar volgens de FNV voldoende middelen voor beschikbaar zijn.

Hoge inkomens meer belasten

De FNV pleit er daarnaast voor om de hogere inkomens meer te belasten. Met name de hoogste inkomens zouden op dit moment te weinig bijdragen om hen onderaan de samenleving te kunnen helpen. Een verhoging van het minimumloon kan dan uitkomst bieden, maar het is daarnaast van belang om bijvoorbeeld gepensioneerden en andere mensen met een uitkering te helpen. Op die manier zouden de inkomens eerlijker verdeeld moeten worden en blijft het geld niet naar de best verdienenden stromen. De FNV stelt dat er in de begroting voor 2017 meer rekening gehouden moet worden met mensen die bijvoorbeeld afhankelijk zijn van het minimumloon.

Minimumloon berekenen

Wil je het minimumloon per 1 juli 2016 berekenen of ben je benieuwd wat je minimaal dient te verdienen binnen de functie waarin je actief bent? Je kunt online het minimumloon berekenen, zodat je eenvoudig na kunt gaan wat je zou moeten krijgen. Blijkt dat te weinig te zijn of zit je flink boven het minimumloon? Je kunt online heel eenvoudig een berekening maken, het kost je maximaal een paar minuten van je tijd. Indien je minder krijgt dan het minimumloon kun je dat aangeven bij je werkgever. Het is wettelijk niet toegestaan om minder te betalen dan het gestelde minimum.