Berekenen.nl
Geplaatst op 1 november

Huurtoeslag berekenen: belangrijker door plannen nieuwe kabinet

Het kabinet Rutte III heeft de plannen bekendgemaakt en het blijkt dat met name de laagste inkomens er niet bepaald op vooruit gaan. Zoals de mensen in de bijstand. Ze zullen slim gebruik moeten maken van alle toeslagen die er beschikbaar zijn, om te voorkomen dat ze aan het eind van de maand geld tekort komen. Een goed voorbeeld daarvan is de huurtoeslag. Daarmee kunnen zij ervoor zorgen dat ze een compensatie ontvangen voor de huur die ze betalen.

Huur- en andere toeslagen voor de laagste inkomens

De huurtoeslag is voor veel mensen met een laag inkomen erg belangrijk. Met die toeslag is het mogelijk om het hoofd financieel boven water te houden. Om te voorkomen dat er teveel geld opgaat aan andere dingen, waardoor het lastig blijkt om aan het eind van de maand uit te komen. De huurtoeslag is samen met de zorgtoeslag en soms ook andere toeslagen heel belangrijk. En met de nieuwe plannen van het kabinet is dat alleen maar belangrijker geworden, niet in de laatste plaats door de btw-verhoging voor het lage tarief. Die zal immers vooral de lage inkomens raken, die al met veel moeite hun boodschappen kunnen afrekenen.

Online huurtoeslag berekenen: waar heb je recht op?

We helpen je graag om de huurtoeslag te berekenen, zodat je er eenvoudig achter kunt komen waar je maandelijks of jaarlijks recht op hebt. Als extraatje van de overheid, ter compensatie van de huur die je betaalt. Uiteraard dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen, om gebruik te kunnen maken van de huurtoeslag. En hangt het bedrag af van je inkomen. We helpen je graag een eenvoudige berekening voor de huurtoeslag te maken. Vervolgens kun je die aanvragen bij de Belastingdienst, zodat je de huur niet helemaal zelf hoeft te betalen.