Berekenen.nl
Geplaatst op 13 juli

Wandelroutes in trek: Nederlanders lopen graag

Hoe ver is een route in yards of in mijlen precies? We hebben er in Nederland weinig mee te maken, waardoor we de eenheden over het algemeen niet goed kennen. Dat is hier geen probleem, maar wordt lastiger als je bijvoorbeeld in Plymouth wilt gaan wandelen.

De kans dat je dat wilt wordt steeds groter, omdat de populariteit van wandelen flink toeneemt. Dat geldt voor Nederland, net als voor de landen waar we graag naartoe gaan voor een fijne vakantie. Bijvoorbeeld in het Verenigd Koninkrijk, waar het bijvoorbeeld rondom Plymouth mooi wandelen is. Het metrische systeem dat we hier hebben wordt daar niet gebruikt, waardoor het soms belangrijk is om het aantal yards naar mijlen om te rekenen.

South West Coast Path in Plymouth

Het is bijvoorbeeld het South Wens Coast Path dat bij veel wandelaars populair is. Zij gebruiken de tocht om dit deel van het land te verkennen en daar te ontdekken hoe mooi het aan de andere kant van het Kanaal is. De route loopt van Darthmouth naar Plymouth, om een wandeling vanuit het oosten naar het westen te maken. De route staat aangegeven in yards, waardoor het verstandig is om die vooraf of zelfs tijdens het wandelen regelmatig om te rekenen. Op die manier kun je makkelijker bijhouden hoe ver je bent gekomen en welke afstand je nog te gaan hebt. 

Yard omrekenen naar mijl

Wil je yards omrekenen naar mijlen en kom je daar zelf niet helemaal uit? Dat kunnen we ons voorstellen, omdat we er in Nederland eigenlijk niet of nauwelijks mee te maken krijgen. Toch is het belangrijk om af en toe een conversie te maken. Gebruik onze tool om yards om te rekenen naar mijl, zodat je veel sneller weet dat de afstand is. Wij maken het je eenvoudig, omdat je alleen het aantal yards maar hoeft in te vullen en wij de berekening voor je maken.