Berekenen.nl
Geplaatst op 27 februari

1900 kubieke meter per seconde: water breekt door dam in Australië

Inwoners van Townsville in Australië moeten rekening houden met zware overstromingen. Er komt 1900 kubieke meter water per seconde door een dam, nadat die volledig is opengezet. Dat is volgens de autoriteiten de enige manier om de Ross River-dam niet in de problemen te brengen na de zware regenval van onlangs. De verwachting is dat tienduizenden huizen onder water zullen komen te staan.

20.000 huizen onder water

Volgens de autoriteiten kan het gaan om 20.000 huizen. Auto’s en vee zijn al meegesleurd door het sterke water, waardoor allerlei eigendommen en zelfs levens in gevaar kunnen raken. Dat komt door regenval die goed was voor meer dan een meter hoogte. Dat is 20 keer meer dan normaal in deze periode van het jaar.

Het vorige record stamt uit 1998 en staat bekend als de ‘nacht van Noah’. Hoeveel kubieke meter per seconde aan water toen naar beneden kwam is niet bekend, maar feit is dat het gaat om enorme overlast. Dat is op zich niet nieuw voor de regio die moessonregens kent van december tot en met april, maar in deze extreme mate komt het niet vaak voor.

Meter per seconde berekenen

Wil je zelf het aantal meter per seconde berekenen als het gaat om snelheid of om inhoud? Voor de berekeningen kun je gebruik maken van onze handige tools. Bijvoorbeeld voor de berekening van meter naar kilometer. Reken op die manier uit hoeveel meter per seconde aan snelheid het is als je een bepaald tempo in de auto rijdt. Wij maken het je graag makkelijk met de berekeningen bij ons op de website, zowel rondom het aantal meter per seconde als voor andere eenheden en hoeveelheden.