Berekenen.nl
Geplaatst op 3 december

Tips om de waarde van je auto te verhogen


Ben je van plan om een nieuwe auto of tweedehands auto aan te schaffen? Dan is de zoektocht naar de auto van je dromen waarschijnlijk niet zo moeilijk. Toch is het wel leuk meegenomen wanneer je nog net even wat meer geld kan krijgen voor je huidige auto. Dan is het wel belangrijk dat de waarde omhoog gaat van je huidige auto, maar hoe doe je dat precies? Dat lees je hier.


Doe van te voren goed onderzoek

We snappen allemaal dat je heel erg enthousiast bent en dat je heel erg graag je nieuwe auto zo snel mogelijk wil ophalen. Maar het is ook heel erg belangrijk om het vanuit de dealer z’n kant te kijken. Een dealer kijkt namelijk vooral naar hoe snel hij denkt dat hij de auto weer kan doorverkopen. De ontwikkelingen op de markt zijn daarbij heel erg belangrijk. Er zijn dan ook verschillende dingen die ervoor kunnen zorgen dat de waarde van een bepaalde auto heel erg daalt. Het werkt eigenlijk hetzelfde als het handelen in aandelen en cryptocurrency. Dealers hebben dan ook hun eigen manieren om te kijken hoe snel ze de auto weer kunnen doorverkopen. Geen één dealer zit namelijk te wachten op een auto die eerst nog jaren in de showroom moet staan voordat hij verkocht kan worden. Dan wordt de auto namelijk alleen maar duurder. Het is dan ook wel best begrijpelijk dat dealers het liefste auto’s hebben die de volgende dag al verkocht worden.


Behandel verweerde bumper en stootstrippen

We weten allemaal wel dat je auto er niet beter op wordt wanneer hij elke dag een stukje ouder wordt. Onderhoud is dan ook heel erg belangrijk wanneer je een hoge prijs wilt vangen voor je auto. Je kan de waarde een beetje omhoog krijgen door je bumpers en stootstrippen goed te onderhouden. Je ziet dan ook wel dat deze onderdelen na een paar jaar een beetje gaan verweren. Probeer dit zoveel mogelijk tegen te gaan. Dan komt de waarde alleen maar ten goede.

Vervang je versleten wieldoppen

Het gebeurt ons allemaal wel eens dat we een stoeprandje raken. Het gevolg daarvan is dat je wieldoppen beschadigen. Er is dan ook bijna niets dat zo aftands staat als een als een beschadigde of ontbrekende wieldop op een auto. Het zal dan ook zeker afbreuk doen aan je auto, wanneer je jouw auto wilt gaan verkopen aan een dealer.

Bereken de dagwaarde

Wanneer je een goed beeld wilt hebben van hoeveel je auto ongeveer waard is kan je kijken naar de dagwaarde van je auto. Dit geeft dan ook een goed beeld hoeveel je auto ongeveer waard is. Je zal dan ook merken dat onderhoud heel erg belangrijk is voor je auto, maar ook voor de waarde van je auto. De kans is dan ook groot wanneer jij je auto koopt dat de dealer zegt dat je regelmatig een onderhoudsbeurt moet geven aan je auto. Dat voorkomt niet alleen ongelukken, maar heeft ook echt invloed op de waarde van je auto.