Berekenen.nl
Geplaatst op 22 maart

Doutzen Kroes is openhartig over menstruatiecyclus

Doutzen Kroes staat bekend om haar openhartige interviews en dat is niet anders als het gaat over haar menstruatiecyclus. In een interview met model Natalia legt ze uit hoe zij omgaat met hormonen. En dat ze soms niet zo vriendelijk is voor haar man, op het moment dat ze last heeft van haar periode. Om zelf uitleg te geven over de menstruatiecyclus die ze ervaart, maar ook om ervoor te zorgen dat andere meiden zich daar minder onzeker over hoeven te voelen.

Gesprek over haar periode

Tijdens het gesprek gaat Doutzen uitgebreid in op haar menstruatiecyclus. Ze vertelt over hoe ze daarmee omgaat, onder invloed van haar hormonen. Om uitleg te geven aan andere jonge meiden en vrouwen, die daar wellicht nog mee worstelen. Met name de menstruatiecyclus is om meerdere redenen interessant. En daarom van belang om goed in de gaten te houden. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de cyclus regelmatig is. Dat maakt de voorspelbaarheid groter en laat bovendien zien dat het lichaam gezond is. Bij een onregelmatige cyclus hoeft er niets aan de hand te zijn, maar het is wel verstandig om daar kritisch naar te kijken.

Zelf je cyclus berekenen

Wil je zelf je menstruatiecyclus berekenen? Dat kan eenvoudig online, gewoon aan de hand van onze tool. Op die manier is het mogelijk om de regelmatigheid daarvan te berekenen, net als de specifieke vruchtbare periode. Aan de hand van hormonen, in combinatie met meer uitleg over de cyclus. Iets waar ook Doutzen aan probeert bij te dragen, door er in een interview openhartig over te spreken. Met het uiteindelijke doel om meer vrouwen kritisch te laten kijken naar hun menstruatiecyclus en daar op de goede manier mee om te gaan.