Berekenen.nl
Geplaatst op 22 augustus

Rabobank mag btw MS Mode toch incasseren

Eerder was er sprake van onenigheid over deze keuze van de bank, maar er lijkt overeenstemming bereikt. Het betekent volgens ingewijden dat de bank zo’n €40.000 per dag aan btw kan incasseren, een flinke extra inkomstenpost. Eerder nog gaven de curatoren van de modeketen aan dat de btw niet naar de bank zou mogen gaan, omdat bijvoorbeeld de Belastingdienst daar dan geen aanspraak op kon maken.

Btw blijkt geen breekpunt te zijn

Inmiddels zijn de onderhandelingen doorgegaan en is gebleken dat de Rabobank toch de mogelijkheid heeft om de betaalde bedragen, inclusief de btw, te incasseren. Het betekent in de praktijk dat de bank de mogelijkheid heeft een groter bedrag aan waarde te incasseren. De winkelketen is failliet en de bank heeft besloten om de winkels te openen, zodat er nog verkoopopbrengsten bij zouden komen. Volgens de bank is deze strategie er vooral bedoeld om de verschillende schuldeisers het maximale te kunnen bieden, de curatoren gaven eerder aan dat zij het idee hadden dat vooral de bank zelf daar van kon profiteren.

Btw berekenen

Wil je de btw berekenen over de aankopen die je doet of er als ondernemer voor zorgen dat je kunt nagaan welk bedrag je dient af te dragen aan de Belastingdienst? We betalen in Nederland 6% btw of 21% btw, afhankelijk van het type aankopen dat we doen. Kopen we een jurkje van €100 bij de MS Mode? Dan is er sprake van zo’n €17 aan btw en €83 voor je jurkje zelf. Je kunt online de btw berekenen en op die manier nagaan welk bedrag je aan de staat betaalt of wat je als ondernemer af dient te dragen van de omzet die je maakte.