Berekenen.nl
Geplaatst op 19 oktober

PvdA wil laag Btw-tarief voor digitale krant

Volgens de PvdA is het belachelijk dat er sprake is van een dergelijk verschil, omdat het uiteindelijk min of meer dezelfde bron van nieuws vormt en iedereen daar tegen dezelfde prijs gebruik van moet kunnen maken.

Tariefverschil tussen papieren en digitale krant

Het is volgens de PvdA niet van deze tijd dat er een groot verschil in BTW-tarieven bestaat tussen twee verschillende vormen van de krant. De PvdA vindt dit onwenselijk en denkt zelfs dat het kan leiden tot een verstoring van de markt, waardoor het van belang is om hier zo snel mogelijk wat aan te doen. Staatssecretaris Wiebes van Financiën is gevraagd om uit te leggen hoe dit verschil kan bestaan en hoe andere landen om ons heen hiermee omgaan. De PvdA wil er op die manier voor zorgen dat ook de digitale krant voortaan tegen het lage BTW-tarief van 6% beschikbaar zal zijn.

Zelf BTW-berekenen

Ben je benieuwd wat een verschil van 6% of 21% BTW uitmaakt voor de prijs, of welk deel van de uitgave voor een digitale krant eigenlijk naar de overheid vloeit in de vorm van BTW? Je kunt online zelf 21% BTW berekenen, zodat je een goed beeld krijgt van de opbouw van de prijs die je betaalt. Bereken online de BTW en ga na welk voordeel je dit op kan leveren, of gebruik de onze rekenmodule om zelf een prijs inclusief BTW in rekening te kunnen brengen voor een dienst of een product die je als ondernemer levert.