Berekenen.nl
Geplaatst op 7 januari

Tips om af te vallen in 2022


Het nieuwe jaar is aangebroken en dat betekent dat we vol goede moed aan de beste voornemens gaan beginnen. Maar hoe kun je er voor zorgen dat je deze voornemens ook nog volhoudt na de eerste paar weken van het nieuwe jaar. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet hoe jij een slank en gezond 2022 kan hebben. Je leest het hier.

Goede slaap is belangrijk

Heel erg veel mensen hebben slaaptekort. We kunnen dan ook wel zeggen dat slaaptekort veel voor komt. Vaak drinken mensen daarom regelmatig koffie of worden er supplementen genomen. Maar energie krijg je ook door eerder naar bed te gaan. Dit is dan ook de beste optie om energie te krijgen. Wanneer je goed slaapt word je vrolijker en uitgerust wakker en het is goed voor de gezondheid. Daarnaast is het ook goed voor de hormoonbalans en je bent veel productiever. Daarnaast is slapen natuurlijk ook gewoon lekker.

Drink water op je werk

Veel mensen weten eigenlijk niet hoe belangrijk water is voor mensen. Men vergeet dan ook vaak om voldoende water te drinken. Uit verveling wordt op kantoor veel koffie gedronken en veel snoep wordt gegeten. Zorg daarom altijd dat je een gevulde waterfles op je bureau hebt staan. zo heb je aan het einde van de dag namelijk makkelijk een liter water gedronken. Daarnaast helpt het drinken van water ook bij het minderen van trek. Als je namelijk genoeg water drinkt heb je minder trek omdat je vaak het verschil tussen trek en dorst niet opmerkt. Drink ook altijd voor een maaltijd een groot glas water. Je wordt dan namelijk sneller vol waardoor je minder drinkt.

Bereid je ontbijt van te voren

Het ontbijt is voor heel erg veel mensen de belangrijkste maaltijd van de dag en dat is niet voor niks. Uit onderzoek blijkt dat het overslaan van het ontbijt veel gevolgen kan hebben voor je gezondheid.  De kans dat je zwaarder wordt is namelijk groter wanneer je een ontbijt eet. Daarnaast is het ook verstandig om je ontbijt van te voren klaar te maken. Dan kan je namelijk in alle rust je ontbijt opeten wat er vervolgens weer voor zorgt dat je sneller gezond eet. Wanneer je namelijk gehaast moet ontbijten is de kans dat je iets ongezonds gaat eten namelijk veel groter.

Sla de lift over

Wanneer je in een flat woont raden wij je aan om de lift een keertje over te slaan. Wanneer je namelijk voor de trap kiest doe je al een kleine workout wat ook weer invloed heeft op je gewicht. Wanneer je namelijk de trap loopt verbrand je weer kilocalorieën en dat helpt weer bij het afvallen. Daarnaast kan je ook je BMI berekenen. Dat geeft je namelijk een goede indicatie of je op de goede weg bent met afvallen. Wil jij nou weten wat jouw BMI is? Wij hebben een rekentool waar je dat heel erg eenvoudig kan uitrekenen. Bereken je BMI hier bij Berekenen.nl.