Berekenen.nl
Geplaatst op 1 oktober

Een gezond BMI leidt tot een gezonder hart

BMI staat voor Body Mass Index en is een belangrijke indicator voor onze gezondheid. Door regelmatig ons BMI te berekenen krijgen we een goed idee van goe gezond we zijn of dat er actie vereist is. Uit onderzoek blijkt dat een gezond BMI bovendien van positieve invloed is op de gezondheid van ons hart. Het lijkt daarom de moeite waard om bijvoorbeeld gezond te eten. Dat zorgt er immers voor dat we gewoon in onze mooiste kleding blijven passen, terwijl ook ons hart zo gezond mogelijk blijft.

Bewegen en een gezond gewicht

Uiteraard bestaan er meer tips om voor een gezond BMI en ook voor een gezond hart te zorgen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om voldoende te bewegen. Dat kan door te gaan sporten, maar ook in het dagelijks leven ontstaan er allerlei mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld een stuk wandelen, fietsen of even in de tuin werken. Door dat een half uur per dag te doen lukt het goed om zowel het hart als BMI op peil te houden. En het is een goed idee om op je gewicht te letten. Los van je BMI zorgt dat er namelijk voor dat je hart ook gezond blijft.

BMI berekenen: eenvoudig online

Wil je jouw BMI berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan hoe gezond je op dit moment bent? Dat kan eenvoudig online, zodat je binnen een paar tellen op de hoogte bent. Vul je gewicht en je lengte in, zodat wij de berekening voor je kunnen maken. Op die manier kom je er achter of je een gezond BMI hebt. En onze tip? Je kunt bijvoorbeeld iedere maand je BMI berekenen. Je komt er dan achter of je goed werkt aan je gezondheid, zodat ook je hart daarvan zal profiteren.