Berekenen.nl
Geplaatst op 5 maart

Auto van de zaak in 2017? Let op de bijtelling in 2018

Had u een auto van de zaak in 2017? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de bijtelling in 2018, op het moment dat je de aangifte inkomstenbelasting doet. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de bijtelling voor een leaseauto. Om verrassingen te voorkomen, maar vooral om fouten te voorkomen die later tot een naheffing kunnen leiden. Wij zetten een paar handige tips op een rij, net als een tool voor een berekening.

Elektrische auto’s uitgezonderd

De auto van de zaak in 2017 kost bijtelling. Tenminste, als u daar in privé minimaal 500 kilometer in een kalenderjaar gebruik van maakte. En des te hoger de CO2-uitstoot van de auto, des te hoger ook de bijtelling van de leaseauto.

Een opvallende uitzondering geldt voor de bijtelling over elektrische auto’s. Die bedraagt maar 4 procent, waarmee die auto’s een stuk goedkoper zijn in het gebruik. Houd er rekening mee dat de lage bijtelling alleen geldt voor auto’s die 0 gram CO2 per kilometer uitstoten, omdat ze volledig elektrisch zijn.

Bijtelling voor een leaseauto in 2018 berekenen

Wil je de bijtelling voor een leaseauto in 2018 berekenen? Je doet dan aangifte over het jaar 2017, waardoor het belangrijk is om daar vanuit te gaan. In de gegevens die je invoert, op het moment dat je gebruik maakt van onze handige tool. Je kunt daarmee de bijtelling voor een leaseauto berekenen, zodat je in de belastingaangifte weet waar je rekening mee moet houden. Op die manier kom je niet voor verrassingen te staan en kun je bovendien een vervelende naheffing voorkomen.