Berekenen.nl
Geplaatst op 9 oktober

Welke gevolgen heeft dronken rijden voor de autoverzekering?

Volgens de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid is er in Nederland sprake van 100.000 zware alcoholovertreders die samen 50 - 100 verkeersdoden per jaar veroorzaken. Wat gebeurt er wanneer je dronken achter het stuur zit en een ongeval veroorzaakt?

Schade terugbetalen en opnieuw verzekeren

Als de verzekeraar kan aantonen dat je teveel gedronken had (bijvoorbeeld op basis van een blaastest door de politie) kan deze weigeren de schade te vergoeden. Je zal dan zelf de schade moeten betalen, iets dat in het geval van lichamelijk letsel flink kan oplopen. Daarnaast is het lastiger om opnieuw een autoverzekering af te sluiten. Indien je gepakt wordt met een promillage van 1,3 of hoger kan de officier van justitie je een rij-ontzegging opleggen. Je zal dat vervolgens moeten melden op het moment dat je een nieuwe autoverzekering wilt afsluiten. Het betekent in de praktijk dat dit een stuk lastiger zal zijn. De kosten zullen flink oplopen, omdat je niet langer zomaar overal terecht kunt om een nieuwe autoverzekering af te sluiten.

Autoverzekering berekenen

Heb je nog wel de kans om overal een autoverzekering af te sluiten? Je kunt online de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken, zodat je na kunt gaan waar je het best terecht kunt. Binnen een paar minuten kun je de polisvoorwaarden vergelijken en nagaan waar je een zo laag mogelijke premie betaalt. Door een autoverzekering te berekenen zorg je er eenvoudig voor dat je niet teveel betaalt. Heb je al een autoverzekering en ben je benieuwd of het goedkoper kan? Het is de moeite waard om in ieder geval ieder jaar even je autoverzekering te berekenen. Op die manier voorkom je dat je ongemerkt teveel premie betaalt.