Berekenen.nl
Geplaatst op 26 juni

Tips bij het vinden van een autoverzekering voor een 18-jarige

Je bent net 18 geworden, hebt je auto rijbewijs gehaald en de volgende stap is om een autootje te gaan kopen. Je wil graag mooie plekken gaan ontdekken met je auto, maar voordat je dat kunt gaan doen moet je een autoverzekering afsluiten bij een verzekering. Ben je nieuwsgierig geworden? In dit blog lees je alle tips and tricks hoe je als 18-jarige een autoverzekering kan gaan afsluiten.

Bereid je goed voor

Jongeren tot 25 jaar krijgen vaak te maken met een premietoeslag voor een auto te laten verzekeren. Ook geldt er zo nu en dan bij sommige verzekeraars dat er een eigen risico over de premie heen komt, omdat je als beginnende bestuurder minder ervaring hebt op de weg. En dat is zonde, want daardoor betaal je vaak te veel voor je autoverzekering.

Vergelijk en kies de juiste

Vergelijk alle autoverzekeringen met elkaar. Leg ze op een rijtje of print ze in het ergste geval allemaal uit, zodat je een goed beeld hebt. Ga vervolgens de voordelen en nadelen van elke verzekeringsoptie af en kies uit dit rijtje de beste verzekering die bij jouw past.


Verschillende soorten verzekeringen

Neem een  verzekering die alles dekt wat jij nodig bent. Een WA verzekering dekt alleen schade die je maakt aan andere voertuigen en bij een WA Casco ben je nog beter beschermd. Bij WA Casco ben je ook beschermt tegen ruitschade, diefstal en storm- en brandschade. Daarnaast geeft allrisk je een volledige bescherming, maar zijn dit soort verzekeringsopties vaak ook duurder, dan alleen een basisverzekering. Bij allrisk ben je ook beschermt tegen  schade aan je eigen voertuig bij bijvoorbeeld een ongeluk of vandalisme door een ander.

Begin bij een kleine auto

Bijna iedere jongere heeft een droomauto en na hard werken kunnen de meesten van hun al een aardige stoere bak kopen. Vaak is een betaalbaar en klein autootje als eerste auto toch een betere keus. Het is namelijk helemaal niet handig om zonder rijervaring in een grote en vooral dure auto te gaan beginnen met rijden. Begin klein en oefen eerst tot je je helemaal op je plek voelt op de weg. Daarnaast zou het ook zonde zijn dat je je nieuwe dure auto in de prak rijdt.

Autoverzekering berekenen

Kom je er zelf toch niet uit, berekenen.nl heeft een handige tool waarmee jij snel en gemakkelijk jouw autoverzekering kan gaan berekenen. Met onze berekentool kun je heel eenvoudig alle verzekeraars en belangrijke vergelijkingsopties selecteren zodat voor jouw de beste en goedkoopste verzekeraars in beeld komen! Besparen op je autoverzekering doe je nou eenmaal door slim te vergelijken en te berekenen.