Berekenen.nl
Geplaatst op 23 juli

Premies voor autoverzekeringen tot wel 100% hoger dan vorig jaar

Autoverzekeringen zijn in de meeste gevallen fors duurder dan vorig jaar. Dat was vorig jaar ook al het geval, waardoor er sprake lijkt van een slechte periode voor iedereen met een auto. Bij De Kilometerverzekering stegen de premies voor de polissen gemiddeld met 62%. Dit geeft goed weer hoe vooral de kleinere verzekeraars er niet zijn geslaagd om de stijgingen binnen de perken te houden. Ook bij SNS, Rijstijlpolis MyJINI, Autoweek en VerzekerUzelf.nl stegen de premies met 35 - 55%. In individuele gevallen zijn er zelfs stijgingen van 100% bekend.

Gemiddelde stijging van 16%

Een klant bij VerzekerUzelf kreeg de nieuwe premie voor dit jaar te zien en ontdekte dat die 2x hoger was dan een jaar eerder. Dat betekent een 100% hogere premie, terwijl de dekking nog hetzelfde is. De bestuurder had nog nooit schade gereden en besloot over te stappen naar een andere verzekeraar. Dat mag bij een plotseling verhoging, mits de nieuwe verzekeraar dat ook accepteert natuurlijk. Volgens de Consumentenbond was er gemiddeld genomen sprake van een stijging van 16%. Dat is een stuk minder dan de uitschieters, maar in een jaar tijd nog altijd fors.

Autoverzekering berekenen

Ook te maken met een forse premiestijging en benieuwd wat daar aan te doen valt? Wellicht is overstappen een geschikte mogelijkheid. Het is de moeite waard om online de verschillende autoverzekeringen te vergelijken. In een aantal gevallen kan het lonen om over te stappen naar een andere verzekeraar. Op die manier kan dan de premie omlaag, terwijl de dekking aan de andere kant gewoon hetzelfde blijft. Of zelfs verbetert. Door regelmatig te vergelijken en online de autoverzekering te berekenen is het mogelijk om daarmee doorlopend een goede keuze te blijven maken.