Berekenen.nl
Geplaatst op 9 november

Premie voor de autoverzekering zal omhoog gaan

Binnenkort toe aan een nieuwe autoverzekering? Het is verstandig om die nog voor het eind van het jaar af te sluiten. De premie voor de autoverzekering zal de komende tijd oplopen. Bij een aantal verzekeraars liggen de premies al hoger dan een tijdje geleden, maar de rek lijkt er voorlopig nog niet uit.

WA-polissen zijn te goedkoop

Dat heeft te maken met een oproep door De Nederlandsche Bank. Die gaf eerder dit jaar aan dat de WA-polissen voor de autoverzekering gemiddeld genomen te goedkoop waren. Het leek erop dat de verzekeraars met de premie probeerden te stunten, om op die manier nieuwe klanten aan te trekken. Om niet in de financiële problemen te komen moeten de verzekeraars de premie verhogen, waardoor er meer geld binnen zal komen om de schades aan de andere kant uit te kunnen keren. Het betekent concreet dat de WA autoverzekering duurder wordt. De kans is bovendien groot dat de verzekeraars ook de andere premies omhoog zullen gooien. Het is daarom verstandig om nu alvast een autoverzekering te berekenen en na te gaan of het nog mogelijk is om te besparen ten opzichte van een oudere dure verzekering voor de auto.

Autoverzekering berekenen

Wil je een autoverzekering berekenen? Dat kan heel eenvoudig online. Het is voldoende om aan te geven welke auto je rijdt, bijvoorbeeld op basis van het kenteken. Daarnaast dien je een aantal gegevens in te voeren over jezelf, zodat je aan kunt geven wie je bent en of je bijvoorbeeld al een aantal jaren zonder schade rijdt. Het zijn belangrijke factoren voor de verzekeraars, die er daarmee voor zorgen dat ze je een aanbod voor een autoverzekering kunnen doen. Je kunt dan online een autoverzekering berekenen en die meteen afsluiten, zodat je mogelijk op de huidige premie kunt besparen.