Berekenen.nl
Geplaatst op 15 april

Beste vervoersmiddel

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel opties als het aankomt op vervoer. Met de fiets, auto, het OV, step, scooter of motor het kan allemaal. Maar wat is nou het beste vervoersmiddel? Wij gaan je de voor en na delen van deze vervoersmiddelen vertellen.

Auto

Als je denkt aan een voertuig denk je al snel aan een auto. Een auto is namelijk ook het meest gebruikte voertuig in Nederland. Een auto heeft ontzettend veel voordelen maar ook wel een aantal nadelen.

Een eigen auto hebben is zeker voordelig voor mensen die redelijk afgelegen wonen en niet zo makkelijk een bus of trein kunnen nemen. Maar dat niet alleen want een auto geeft ook een gevoel van vrijheid. Je kan namelijk overal heen waar en wanneer je maar wilt. Zolang je er benzine in gooit. Want dat is al een van de nadelen, een auto kost veel geld. Dit geld gaat naar onder andere benzine, onderhoud en belasting (autoverzekering berekenen). Ook is een auto niet het beste voertuig voor het milieu omdat je uitlaatgassen afstoot in de lucht. Gelukkig staat de techniek niet stil en komen er steeds meer elektrische auto’s op de markt. 

Fiets

Nederland staat natuurlijk bekend als een fietsland. Vooral in de grote steden zie je overal fietsenrekken vol staan. De fiets is ook het ideale voertuig in de stad omdat je daar vaak maar korte afstanden hoeft af te leggen en je voor een fiets weinig kosten hoeft te betalen. Wel zit er het risico aan dat een fiets snel gestolen word. Hiervoor kan je een inboedelverzekering afsluiten, hier kan je die makkelijk berekenen. Ook ben je kwetsbaarder op de fiets gelukkig heb je een zorgverzekering. Bereken hier je zorgverzekering.

Elektrische step

Elektrische steps zie je steeds meer in Nederland. Net als de fiets zijn deze makkelijk voor korte afstanden bijvoorbeeld in de grote stad. Alleen het voordeel van een elektrische step is dat je alleen hoeft te remmen en te sturen, lekker makkelijk dus! Maar hier zit ook net als de fiets het  nadeel aan dat je kwetsbaarder bent in het verkeer.

Scooter

Een scooter zit eigenlijk tussen de auto en fiets in. Het is wat prijziger dan een fiets maar goedkoper dan een auto. Ook het perfecte vervoersmiddel voor korte afstanden, naar bijvoorbeeld je werk. Wel heeft het ook de zelfde nadelen als een auto en fiets.

Motor

Een motor komt een beetje overeen met een scooter, alleen is wat sneller. Dus hier zou je ook langere afstanden mee kunnen afleggen.

OV

Alsnog gebruiken de meeste gedeeltelijk of alleen maar het OV. Vooral omdat ze geen rijbewijs of budget hebben voor een voertuig. Vaak word dan nog wel een fiets gebruikt om bijvoorbeeld op het station te komen. Ook heb je geen verzekeringen nodig voor het OV.

Welk voertuig gebruik jij het liefst? En zou je willen switchen nu je de voor en nadelen weet?