Berekenen.nl
Geplaatst op 30 november

Autoverzekering wordt fors duurder in 2017

De autoverzekering is de afgelopen jaren veel te voordelig geweest. Dat stellen de verschillende verzekeraars, die daarom besloten hebben om de premie per 1 januari 2017 (of zelfs al per 1 december 2016) te verhogen. Het gaat om verhogingen van gemiddeld 21%, waarmee de verzekeraars ervoor willen zorgen dat er weer voldoende premie binnenkomt om de kosten te kunnen dekken. Dat er een verhoging plaatsvindt viel overigens te verwachten, want ook de Europese Unie gaf enige tijd geleden al eens aan dat de premies in Nederland eigenlijk veel te laag liggen.

Een auto is net een rijdende iPad

De verzekeraars geven onder andere aan dat de auto inmiddels net een rijdende iPad is geworden. Er is sprake van ontzettend veel technologie, waardoor garages meer kosten moeten maken om een reparatie uit te kunnen voeren. Dat betekent dat de kosten voor de verzekeraars flink oplopen, kosten die ergens vandaan moeten komen. De afgelopen jaren hebben zij hun diepe zakken getoond, maar daar zal nu verandering in gaan komen. Dat betekent dat de automobilist rekening moet houden met een (flink) hogere premie voor de autoverzekering, waardoor het de moeite waard is om die online te berekenen.

Autoverzekering berekenen en besparen op de premie

De autoverzekering online berekenen maakt het mogelijk om de premie van verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Is de huidige verzekeraar de meest voordelige? Of is het elders mogelijk om dezelfde dekking voor een lagere premie per maand af te sluiten? In dat geval is het verstandig om een overstap te maken. Dat kan na een plotselinge verhoging van de premie binnen 30 dagen na de verhoging. Dat mag ook binnen de minimale contractduur, omdat de verzekeraar het contract openbreekt door de premie ineens te verhogen. Iedereen die al langer dan een jaar klant is kan de verzekering sowieso opzeggen, met inachtneming van een maand opzegtermijn.