Berekenen.nl
Geplaatst op 12 juli

Autoverzekering in half jaar tijd 89 euro duurder geworden

De autoverzekering kost vandaag de dag gemiddeld €89 per jaar meer dan in december van het afgelopen jaar. Dat betekent een flinke prijsstijging. Dit lijkt echter vooral te maken te hebben met het feit dat de autoverzekeraars de premies de afgelopen jaren steeds verder hebben laten zakken. De kosten zijn aan de andere kant gestegen, waardoor de verzekeraars in 2014 te maken kregen met een tekort van 429 miljoen euro.

Prijsstijging van 13%

De huidige stijging van de premies leidt tot 13% hogere kosten om een auto te verzekeren. Dat was te verwachten, omdat De Nederlandsche Bank in februari van dit jaar nog aangaf dat de premies te laag waren in relatie tot de schade die we collectief rijden. Volgens het Verbond van Verzekeraars konden de verzekeraars niet anders dan de premie verhogen en er daarmee voor zorgen dat ze weer uit de financieel rode cijfers raken. De kosten van reparaties nemen toe, waardoor er ook meer premie binnen moet komen om die kosten af te kunnen dekken.

Autoverzekering berekenen

Online een autoverzekering berekenen om na te gaan waar het ondanks de stijging van de premies mogelijk is om een voordelige polis af te sluiten? Het is verstandig om ieder geval eens per jaar online voor een vergelijking van de verschillende autoverzekeringen te zorgen. Je kunt op die manier een autoverzekering berekenen en nagaan wat het kost om een WA autoverzekering, een WA Beperkt Casco autoverzekering of een WA Allrisk autoverzekering af te sluiten. Dit leidt tot een goede dekking voor een scherpe premie, zodat je daar het komende jaar gebruik van kunt maken. Daarna kun je opnieuw de goedkoopste autoverzekering berekenen.