Berekenen.nl
Geplaatst op 8 januari

Autoverzekering biedt uitkomst bij schade door gladheid

Zodra het kwik onder nul duikt kan het glad worden op de weg, vooral wanneer er sprake is van neerslag. Dat betekent dat automobilisten extra goed op dienen te letten. Ondanks dat zij goed opletten kan het soms toch misgaan. Het is dan prettig om te weten dat de autoverzekering de schade zal dekken. De precieze dekking hangt af van de afgesloten autoverzekering.

Schade aan andere auto’s

De autoverzekering zal bij een ongeval als het gevolg van gladheid in ieder geval de schade aan andere auto’s dekken. Die dekking maakt namelijk onderdeel uit van de WA autoverzekering, die verplicht is voor iedereen die de weg op gaat. Sluit je een WA Beperkt Casco dekking af? Dan is er in bepaalde gevallen ook schade aan de eigen auto gedekt. Dat geldt helaas niet voor schade door gladheid, omdat je dan zelf degene bent die de schade zal veroorzaken. Rijdt iemand anders schade bij je? Dan geldt de WA autoverzekering van de tegenpartij. Met een WA Allrisk autoverzekering is de schade die je eventueel zelf toebrengt wel gewoon gedekt bij gladheid, mits er uiteraard geen sprake is van opzet.

Autoverzekeringen vergelijken

Meerdere autoverzekeringen vergelijken om de beste af te sluiten? De WA dekking is altijd gelijk, omdat de verzekeraars dienen te voldoen aan de wettelijke verplichtingen op dit punt. Je kunt de verschillende autoverzekeringen berekenen en vergelijken op basis van de premie die je daarvoor betaalt. Autoverzekeringen vergelijken met een WA Beperkt Casco of een WA Allrisk dekking? In dat geval is het de moeite waard om zowel naar de premie als naar de dekking te kijken. Je kunt op die manier de beste verzekering selecteren, waarmee je ervoor zorgt dat je veilig de weg op kunt en je geen financiële risico’s loopt.