Berekenen.nl
Geplaatst op 2 juni

Autoverzekering berekenen en afsluiten in 3 stappen

Verschillende dekkingen

Je kunt gebruik maken van een WA autoverzekering, de goedkoopste en enige verplichte dekking. Je krijgt alleen schade aan derden en andere voertuigen vergoed, niet de schade aan je eigen auto. Vergelijk dit met een WA Beperkt Casco autoverzekering, met dekking tegen bijvoorbeeld ruitschade, stormschade, diefstal en kosten als het gevolg van inbraak. Ten derde kun je een WA Allrisk autoverzekering afsluiten, inclusief dekking bij schade die je zelf toebrengt.

Beschikbaar budget

Je kunt de autoverzekering berekenen door uit te gaan van een van deze varianten. Bekijk vervolgens het budget dat je beschikbaar hebt. De WA Allrisk dekking is een stuk duurder dan de WA autoverzekering, maar biedt waardevolle dekking op het moment dat je zelf tegen een paaltje rijdt of je op een andere manier zorgt voor schade aan je auto.

Leeftijd van de auto

Ga bovendien uit van de leeftijd van de auto, om de ideale autoverzekering te berekenen. Een auto van 0 - 4 jaar kun je het best dekken met een WA Allrisk autoverzekering. Kies voor auto’s van 4 - 10 jaar voor de WA Beperkt Casco dekking en sluit alleen een WA autoverzekering af op het moment dat je auto al 10 jaar of ouder is. Je kunt de autoverzekering berekenen om dan zelf na te gaan dat de premie anders niet in verhouding staat tot de waarde van de auto die je rijdt. Bereken zelf je autoverzekering en sluit deze aan de hand van deze drie handige stappen online af.