Berekenen.nl
Geplaatst op 23 april

65% van de Nederlanders kiest de verkeerde autoverzekering

De keuze voor een goede autoverzekering blijkt nog niet zo gemakkelijk. Uit onderzoek van Pricewise en CG Selecties blijkt dat 65% van de Nederlanders niet de juiste polis heeft. Nieuwe auto’s zijn soms onderverzekerd, terwijl oudere auto’s in veel van de gevallen oververzekerde zijn. Slechts 35% van de automobilisten heeft de juiste autoverzekering afgesloten.

Keuze uit 3 autoverzekeringen

De autoverzekering is beschikbaar op basis van een WA autoverzekering, een WA Beperkt Casco autoverzekering of een Allrisk autoverzekering. De eerste polis is geschikt voor auto’s ouder dan 10 jaar, de tweede voor auto's van 4 - 10 jaar oud en de allrisk-dekking voor nieuwe auto’s tot maximaal 4 jaar. Op die manier sluit de dekking van de polis goed aan bij de risico’s op schade en de kosten voor het herstellen daarvan. Door de juiste autoverzekering af te sluiten kan bovendien worden voorkomen dat er teveel premie wordt betaald, in verhouding tot de vergoeding van eventuele schade die een verzekeraar zal uitkeren. De opbrengst bij total-loss voor een oude auto is bijvoorbeeld veel lager dan veel mensen verwachten, waardoor zelfs een uitgebreide autoverzekering geen interessante dekking oplevert.

Online autoverzekering berekenen

Zelf je autoverzekering berekenen en bijvoorbeeld nagaan wat je kunt besparen door de Allrisk autoverzekering om te zetten naar een WA Beperkt Casco dekking? Je kunt online een autoverzekering berekenen en eenvoudig nagaan wat het je oplevert om over te stappen. Vergelijk de verschillende autoverzekeraars en autoverzekeringen met elkaar, zodat je aan de hand daarvan een goede keuze kunt maken. We maken het je online gemakkelijk om een autoverzekering te berekenen. Op die manier zorg je er eenvoudig voor dat je hoort bij de 35% van de verzekerden die in Nederland de juiste polis uitzoekt en niet teveel betaalt voor de autoverzekering.