Berekenen.nl
Geplaatst op 30 juli

Zelf je zwangerschapsverlof berekenen

Je krijgt vrije dagen van je baas, die je kunt gebruiken om te bevallen en de eerste periode zo goed mogelijk door te komen. Werk je als ondernemer? Dan bepaal je zelf je zwangerschapsverlof, maar scheelt dat natuurlijk ook flink in de inkomsten.

Zwangerschapsverlof als ondernemer

Wil je met zwangerschapsverlof als ondernemer? Dan ben je daarvoor in principe zelf verantwoordelijk, wat betekent dat je tijdens het verlof minder of misschien zelfs helemaal niets zal verdienen. Heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Dan kun je daarmee zorgen voor een uitkering, net als via het UWV. Je kunt een ‘zwanger en zelfstandig’-uitkering aanvragen, waarmee je ervoor zorgt dat je toch wat geld tot je beschikking hebt. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat de mogelijkheden op het gebied van zwangerschapsverlof een stuk uitgebreider zijn op het moment dat je in dienst bent bij een baas.

Zwangerschapsverlof berekenen

Wil je zelf je zwangerschapsverlof berekenen, om na te gaan wanneer je met verlof kunt gaan en hoe lang je de tijd hebt om voor je kleine te zorgen, zodat je daarna weer aan de slag kunt? Ga uit van je persoonlijke gegevens en maak een online berekening. Je weet dan precies waar je aan toe bent, zonder dat je zelf de verschillende regels op dit gebied hoeft uit te zoeken. We maken het je graag zo gemakkelijk mogelijk, zodat je weet wat je kunt verwachten en je zwangerschapsverlof online kunt berekenen.