Berekenen.nl
Geplaatst op 7 juli

Tips voor het werken in weer en wind

Iedereen moet wel eens werken tijdens slecht weer. Naast dit het niet fijn is kan het ook grote risico’s met zich meebrengen. Het is dan ook erg belangrijk dat je goed kijkt of het veilig genoeg is. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet waardoor jij toch iets veiliger kan werken tijdens het slechte weer.

Wind en hoogwerkers

Je had het waarschijnlijk al verwacht maar je is niet verstandig om met een hoge windkracht in een hoogwerker te gaan werken. We raden je dan ook aan om niet te gaan werken in een hoogwerker wanneer de windkracht hoger is dan zes. Het risico dat er dan wat gebeurt is namelijk veel te groot. Je wilt een ongeluk dan ook zoveel mogelijk voorkomen helemaal wanneer je in een hoogwerker zit. Naast dat het bakje kan gaan schommelen wanneer er een sterke windkracht is zijn er ook andere dingen die kunnen gebeuren. Werk jij bijvoorbeeld bij bomen? Dan is de kans groot dat er dode takken uit de boom waaien die jij vervolgens weer tegen je hoofd aan kan krijgen. Ook dit wil je natuurlijk niet. Naast bomen zijn er ook nog andere dingen die door de lucht kunnen vliegen wanneer er een hoge windkracht is. Het klinkt misschien gek maar mens waarschuwt ook altijd voor vliegende bloempotten bij een flat of balkon. Het is dan ook het beste om uit de hoogwerker te gaan wanneer er een sterke windkracht is. Je wilt namelijk geen risico lopen voor jezelf maar ook niet voor de andere mensen die om je heen zijn op het moment van werken.

Kijk uit wanneer het geregend heeft

Naast wind brengt ook regen, bij gebruik van hoogwerkers gevaren met zich mee. Het maakt dan ook niet uit of het een korte of lange regenbui is geweest. Door de vochtigheid kan de ondergrond heel erg glad raken waardoor de kans van vallen of uitglijden enorm toeneemt. Je dit tegen gaan om de ondergrond droog te maken maar dat haalt het risico niet weg. Je kan het beste wachten tot de ondergrond weer volledig droog is. Daarom stoppen mensen die in een hoogwerker vaak wanneer het begint te werken. Het is namelijk niet prettig om in de regen te werken en al helemaal niet te vallen op een aantal meter hoog. Je wilt namelijk niet helemaal naar beneden vallen.

Windkracht berekenen

Je vraagt je nu vast af hoe je de windkracht kan berekenen. Er zijn dan ook verschillende manieren om achter de windkracht te komen. Je kan naar het nieuws kijken of via een weer app via je telefoon. De kans is groot dat je ervoor kiest om even snel op je telefoon te kijken, maar bij berekenen.nl hebben we een hele mooie oplossing. Wij hebben namelijk een tool ontwikkeld waar jij heel eenvoudig en zonder enige inspanning de windkracht kan berekenen. Het enige wat je nodig bent is de windsnelheid die er op dat moment is. Wanneer je dat ingevuld hebt weet jij binnen enkele seconden wat de windkracht is.