Berekenen.nl
Geplaatst op 7 juli

Grote AH Afvalrace in Goor groot succes bij strijd tegen vetpercentage

De groep van deelnemers wist het totale gewicht van 1656 kilo terug te brengen naar 1522 kilo. Het was onder andere Marjon Ouwerkerk die erin slaagde om flink gewicht te verliezen.

Weekmenu en boodschappenlijstje

De Grote AH Afvalrace in Goor maakte vier maanden lang gebruik van een weekmenu, in combinatie met een boodschappenlijstje en duidelijke recepten die het mogelijk maakten om gezonder te gaan eten. De verschillende deelnemers konden hun eigen doelen stellen, om af te vallen of bijvoorbeeld aan het vetpercentage te werken. Marjon Ouwerkerk slaagde er bijvoorbeeld in om haar vetpercentage van 11,8% terug te brengen, waardoor ze nu een stuk beter in haar vel zit.

Zelf je vetpercentage berekenen

Wil je zelf je vetpercentage berekenen? Je kunt dit doen aan de hand van een handige online tool, waardoor je een goed beeld krijgt van hoe je er voor staat en of je gezond bezig bent. Geef aan hoe lang je bent en wat je weegt, in combinatie met je geslacht. Dit is van belang, aangezien het lichaam van mannen en vrouwen op een andere manier in elkaar zit. Je kunt dan zelf je vetpercentage berekenen, om vervolgens gezonder te gaan eten of bijvoorbeeld meer te gaan sporten. Voer de berekening over een paar maanden nog een keer uit. Op die manier kun je nagaan of je erin slaagt om je vetpercentage omlaag bij te stellen en meer gezond door het leven te gaan, net als de deelnemers aan de Grote AH Afvalrace.