Berekenen.nl
Geplaatst op 18 augustus

Tips om te besparen op je telefoonkosten

Bijna iedereen heeft wel last gehad van de coronacrisis. Dit heeft dan ook massaal invloed gehad op onze portemonnee. Alle beetjes helpen dan ook om nog wat geld over te houden na alle vaste lasten. Het is dan ook belangrijk om te kijken waar je eventueel zou kunnen besparen. Je denkt dan vast als eerste aan je telefoonkosten. Daarom hebben wij een aantal tips hoe jij op je telefoonkosten kan besparen.

Kijk naar Sim Only

Iedereen kent het wel. Weken van tevoren ga je kijken naar welk abonnement het beste is en ga je ze vergelijken zodat je gelijk een nieuw abonnement kan afsluiten wanneer je huidige abonnement afgelopen is. Het is dan ook belangrijk om jezelf af te vragen of een abonnement wel echt nodig is. Misschien kan je huidige telefoon nog wel even mee. Wanneer dit het geval is raden wij je aan om te kijken naar een Sim Only abonnement. Het voordeel aan Sim Only is dat je geen toestel aan hoeft te schaffen. Iedereen weet dan ook wel dat het aanschaffen van een nieuwe telefoon geen pretje is. Het is een dure hobby. Tegenwoordig is het ook mogelijk om Sim Only abonnement te vergelijken en kun je berekenen wat je bij iedere optie kwijt bent. Zo kan je mooi zien wat je zou besparen.

Koop niet de nieuwste telefoon

De afgelopen jaren komt er elke maand wel een nieuwe telefoon uit. Het is dan ook heel erg vergelijk om voor het nieuwste van het nieuwste toestel te gaan. Ook wanneer het niet nodigt is. Wij raden je dan ook aan om goed de tijd te nemen voordat je een toestel gaat bestellen. Ook hier is het belangrijk om alle toestellen te vergelijken. Houd ook rekening met je eigen telefoongedrag. Gebruik jij nou veel een telefoon om te bellen of juist alleen maar om spelletjes te spelen. Deze antwoorden moet je vervolgens ook meenemen bij het vergelijken.

Wel of geen refurbisched toestel?

Als je oude telefoon het begeven heeft en je toch graag een wat nieuwere telefoon wilt zonder heel erg veel geld uit te geven kom je al snel uit bij een refurbisched toestel.  Veel mensen zeggen dan ook een refurbisched toestel geen goede keuze is, maar dat is helemaal niet zo. Een refurbisched toestel is net zo goed en heeft ook nog eens garantie. En wat ook nog erg leuk is aan een refurbisched toestel is dat de prijs een stuk aantrekkelijker is. En ja, ook om een refurbisched toestel zit nog een doosje.

Verleng niet te snel

Nederlanders houden er van om snel dingen af te ronden zonder veel moeite te hoeven doen. Dit is niet verstandig bij het verlengen van je abonnement. Iedereen weet hoe makkelijk het tegenwoordig is om je abonnement te verlengen. Vaak is er in de tussentijd van alles veranderd aan je telefoongedrag of in je persoonlijke situatie en past je huidige abonnement niet meer zo goed bij je. Daarom is het belangrijk om niet te snel te verlengen. De kans is groot dat jij namelijk een beter abonnement kan vinden die vervolgens ook beter bij je past.