Berekenen.nl
Geplaatst op 2 november

Beurzen verliezen procenten: paniek blijft uit

Het aantal procenten berekenen dat de beurzen onlangs daalden? Oktober was voor beleggers een erg slechte maand, maar vreemd genoeg brak er geen paniek uit. Ze kennen allemaal de formule om hun verlies in procenten te berekenen, maar het lijkt erop dat ze dit niet hebben gedaan. Of dat ze zich hebben neergelegd bij de verliezen.

Wat de redenen ook zijn, feit is dat er in 1929, in 1987 en ook in 2008 sprake was van grote verliezen op de beurs. Als het gevolg daarvan brak er paniek uit. Dat leidde vervolgens tot reacties in de rest van de economie, waardoor er gemakkelijk crises konden ontstaan. Dat lijkt nu niet het geval te zijn, ondanks de grote verliezen die er plaatsvinden.

Onduidelijkheid over de oorzaak

Het heeft er misschien mee te maken dat het niet goed duidelijk is waar de verliezen precies vandaan komen. Het is mogelijk om het aantal procenten aan verlies te berekenen, maar het is vervolgens moeilijk om iets of iemand daar de schuld van te geven.

De Dow Jones daalde bijvoorbeeld met 7,5 procent, waardoor er 6.700 miljard aan waarde op de beurs in rook opging. Toch leidde dat er niet toe dat beleggers in paniek raakten. De handel is gewoon doorgegaan, alsof de verliezen niet geleden zijn en niemand er door beïnvloed lijkt te zijn.

Procenten berekenen: op de beurs en meer

Zelf het aantal procenten berekenen dat de beurzen omlaag gingen? Je kunt gebruik maken van onze handige formule. Je hoeft dan niet te weten hoe je procenten berekent, omdat het voldoende om een paar van de belangrijke gegevens in te vullen.

Je kunt op die manier een fooi berekenen of het aantal procent uitrekenen voor een ander doeleinde, afhankelijk van wat je graag wilt weten. Wij maken het je zo makkelijk mogelijk, gewoon met de tool die ervoor zorgt dat je eenvoudig op het goede antwoord uitkomt.