Berekenen.nl
Geplaatst op 8 oktober

Heb je het vermoeden dat je zwanger bent?

Wanneer je vermoedt dat je zwanger bent, kan het handig zijn om te berekenen wanneer je innesteling plaatsvindt. Hiermee kun je bepalen of krampen, pijn of bloedverlies het gevolg is van innesteling. Het is ook leuk om te weten wanneer je echt zwanger bent en de baby wordt geboren.

De innesteling

Direct na de bevruchting door sperma begint de eicel zich te delen. Deze groep cellen reist door de eileider naar de baarmoeder en nestelt zich vervolgens in het slijmvlies van de baarmoederwand. De innesteling vindt ongeveer 8 dagen na de bevruchting plaats en kan bloedingen veroorzaken. Na de innesteling begint jouw lichaam het HCG-hormoon aan te maken. Dit is een hormoon dat gemeten kan worden met een zwangerschapstest.

Je innesteling berekenen

De innesteling vindt ongeveer vijf dagen voor het begin van de volgende menstruatie plaats. Dit kan tot meerdere dagen variëren tussen mensen en hun cyclus. Je kunt het moment van  innesteling ook bepalen door negen dagen bij de laatste ovulatiedatum op te tellen. De innesteling zal rond die dag plaatsvinden.

Wat als innesteling niet lukt?

Een bevruchte eicel slaagt er niet altijd in om zich in te nestelen. De kans op een succesvolle innesteling is onder meer afhankelijk van je leeftijd. Als de bevruchte eicel zich niet nestelt, wordt deze automatisch afgestoten en volgt een normale menstruatie. Geschat wordt dat ongeveer de helft van de bevruchte eicellen erin slaagt om te nestelen.

Online innesteling berekenen

Ben je zwanger of wil je lezen om zeker te zijn van ovulatie en innesteling? Je kunt de innesteling online berekenen, waardoor je belangrijke informatie over zwangerschap kunt opsommen.

Wij vragen jouw eerste dag van je laatste menstruatie en de lengte van jouw cyclus. Met deze informatie kun je de eisprong en innesteling berekenen en waardevollere informatie over zwangerschap te weten komen. Je hebt dan een beter idee wanneer en of je zwanger wordt, zodat je er samen naar uit kunt kijken.