Berekenen.nl
Geplaatst op 10 augustus

Aantal of inhoud van de cilinders: Toyota Supra gebruikt er vier

Er wordt steeds meer bekend over de nieuwe Toyota Supra, ook al lijkt de officiële onthulling nog niet snel dichterbij te komen. Toch is bijvoorbeeld al duidelijk dat de auto onder andere beschikbaar wordt met 4 cilinders. Interessant, omdat het daarmee een meer krachtige versie is dan met een 6-in-lijn. Zoiets heeft te maken met de inhoud van de cilinders, die je met behulp van onze tool zelfs heel makkelijk zou kunnen berekenen.

Spectaculair design met diverse motoruitvoeringen

De verschillende motoruitvoeringen laten zien dat de inhoud van een cilinder een verschil kan maken. Het volume van de cilinder bepaalt hoeveel kracht er beschikbaar is. Vanuit inhoud in de cilinder, inhoud die je zou kunnen berekenen. Op die manier kun je berekenen wat het volume is dat er beschikbaar is, om kracht te leveren en een sportauto voort te stuwen.

Des te groter de inhoud van de cilinder, des te meer kracht er beschikbaar is om de auto als een razende te laten vertrekken. Iets waarvan de verwachtingen hooggespannen zijn, vooral omdat het ontwerp van de auto er tot nu toe spectaculair uitziet.

Inhoud van een cilinder berekenen

Wil je de inhoud van een cilinder berekenen? Je kunt online de cilinderinhoud berekenen, gewoon door gebruik te maken van de handige tool die we daarvoor hebben ontwikkeld. Het is voldoende om een paar variabelen in te vullen, waarmee duidelijk wordt hoe groot de cilinder is en hoe die in elkaar zit. Wij doen vervolgens de ingewikkelde berekening voor je, zodat je daar niet mee aan de slag hoeft.