Berekenen.nl
Geplaatst op 12 juli

Wel of geen incassobureau inschakelen

Wanneer ondernemers het woord incassobureau horen weten ze direct dat er wat enkele problemen zijn. Hoe zit het eigenlijk met een incassobureau? Wat zijn precies de voordelen van het samenwerken met een incassobureau? Dat lees je hier.

Je bent juridisch beschermt

Iedere ondernemer weet wel dat er heel erg veel wetten zijn die van toepassing zijn op het opvolgen van onbetaalde facturen. Goed geïnformeerde klanten zullen daarom niet aarzelen om een rechtszaak aan te spannen als ze denken dat hun rechten worden geschonden.  Door gebruik te maken van een incassobureau bescherm je jezelf tegen alle regels en weet je zeker dat de wetten en regels gevolgd worden. Ook kan een incassobureau je goed adviseren over wat je kunt doen om te zorgen dat facturen in de toekomst wel op tijd betaald worden. Als ondernemer wil jij  je namelijk helemaal niet bezig houden met moeilijke klanten maar juist met het verbeteren van je onderneming.

Goede documentatie

Een incassobureau inschakelen zorgt naast juridische bescherming ook voor een goede documentatie van het incassotraject. Wanneer incassobureaus communiceren met debiteuren, wordt dit allemaal geregistreerd in hun systeem. Mocht je in de toekomst besluiten een schuldeneer te dagvaarden, dan zal het incassobureau een gedegen administratie hebben van elke poging om de schuld te incasseren. Deze documentatie kan je dan aan de rechtbank laten zien waaruit blijkt dat er voldoende inspanningen zijn geleverd om de schuld te incasseren.  Wanneer de schuld niet betaald wordt kun je deze claimen als belastingaftrek. De Belastingdienst eist in dat geval een bevestiging van een incassobureau dat het niet meer mogelijk is om de schuld terug te vorderen is.  Zo zie je maar weer dat goede documentatie heel erg belangrijk is. Het kan je namelijk een heleboel geld schelen en ook een heleboel stress die je als ondernemer helemaal niet wilt hebben.

Incassobureau betekent sneller betalen

Het inschakelen van een incassobureau zorgt ervoor dat bedrijven sneller gaan betalen. De verschillende onderzoeken bewijzen dan ook dat bedrijven in het vervolg sneller gaan betalen als het via je huidige onderneming als een te maken heeft gehad met een incassobureau. Het heeft dus zeker zijn voordelen om een incassobureau in te schakelen. Het is heel erg vervelend wanneer je klanten hebt die niet willen betalen maar uiteindelijk levert het wel weer geld op en dat is wat elke ondernemer wilt.

Succesvol incasseren

Iemand verplichten te betalen is iets anders dan een aanmaning versturen. Incassobureaus hebben ervaring met het innen van onbetaalde schulden. Een incassobureau heeft namelijk twee dingen waar ze elke dag mee bezig zijn. het eerste is het runnen van het bedrijf en het tweede is om jouw onbetaalde facturen betaald te krijgen. De mensen die bij een incassobureau werken hebben de beste technieken in huis en zijn zeer getraind om het een succesvol traject te maken. Incassobureaus zijn daarbij voor debiteuren een veel grotere bedreigingen dan u denkt. Het is het dan ook zeker waard om naar een incassobureau te zoeken wanneer je onbetaalde facturen hebt. Het geld verdien je namelijk wel terug. Je zal namelijk eerst bespreken hoe hoog de incassokosten zullen zijn.